Китай не е само монтажен цех на целия свят, но

...
Китай не е само монтажен цех на целия свят, но
Коментари Харесай

Amazon дава $1 милиард за закупуването правата за книгата на китайски фантаст

Китай не е единствено монтажен завод на целия свят, само че и източник на качествена фантастика.
През 2015 година китайският sci-fi публицист Лю Циксин ( Liu Cixin ) получи извънредно влиятелната премия Хюго за най-хубавия научнофантастичен разказ на годината. Това е романът „ Задачата за трите тела „, който е първата част на трилогията „Памет за предишното на Земята“.

Това е най-популярният китайски sci-fi разказ, който стана международно прочут след превода на британски език. В романа, китайското държавно управление построява свръхсекретния план „Червения бряг“, задачата на който е търсенето на извънземни цивилизации благодарение на великански радиотелескоп, както и изпращането на сигнали до други светове. Главната героиня е астрофизик, която употребява Слънцето като ретранслатор и съумява да изпрати известие на извънземните, които обаче връщат отговор в никакъв случай повече да не се излъчват сходни сигнали.

Започват странни събития в науката. Ускорителите на частици дават спорни резултати, доста учени се самоубиват. Ключ към решение на този проблем се оказва компютърната игра „Задачата за трите тела“. В тази игра се употребяват виртуалните облици на видни земни учени като Мо-Цзи, Исак Нютин и Алберт Айнщайн, които изследват свят с три слънца и една планета. Това е планетата Трисоларис, която се движи по неустойчива орбита в тройната звездна система Алфа Кентавър. Цивилизацията на тази планета сполучливо се развива, само че и умира по време на инцидентно настъпващите „Ери на Хаоса“, когато планетата се оказва прекомерно близо до звездите или доста надалеч от тях.

Използват се нанотехнологии за решаването на математическата Задача за трите тела, което би осигурило постоянна орбита на Трисоларис.

Интернет колосът желае да закупи правата върху тази китайска трилогия, както и правата от китайския разработчик на игри Youzu Interactive. Amazon има намерение да сътвори сериал от три сезона, основан на този забавен сюжет.

Ако си напомним, че Amazon даде $1 милиард за „Властелина на пръстените“, изцяло е реалистично да даде още $1 милиард за основаването на три сезона висококачествена научна фантастика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР