Китай може да възражда опустошително оръжие за масово поразяване, което

...
Китай може да възражда опустошително оръжие за масово поразяване, което
Коментари Харесай

"Дейли Мейл": Китай възражда страшното оръжието за „Деня на смъртта“!

Китай може да възражда опустошително оръжие за всеобщо поразяване, което е било измислено и проектирано в сърцето на Студената война. Спонсорирани от страната опити в китайска лаборатория за проучвания станаха мотив за съществени терзания по отношение на това, че Пекин може да строи „ осоляваща нуклеарна бомба “, написа в. " Дейли Мейл ". Устройството, което специалистите дефинират като „ извънредно аморално “, употребява специфичен изотоп, който разпръсква големи количества радиация в периметъра на деяние на оръжието.

Експерти в основаната в Пекин Китайска академия на науките неотдавна оповестиха, че сполучливо са изстреляли супернагорещен лъч от радиоактивен изотоп на тантал.

Това е необичаен метал, чийто изотопи могат да бъдат добавяни в нуклеарните бойни глави за да се сътвори по този начин наречената „ осоляваща нуклеарна бомба “.

Изследванията са се състояли в обект, ситуиран покрай Ланджоу, от специалисти на Института за съвременна физика.

Учените зад плана споделят, е работата им има за цел „ да задоволи стратегическа сериозна нужда на националната защита на Китай “. Те
добавят, че работата им има евентуално военно приложение, само че отхвърлят да дадат повече елементи.

Танталът е метал, употребен в сплави и електрониката. Той е кръстен на злодея Тантал от гръцката митология. Той е част от групата тежки метали, които, в случай че се прибавят в нуклеарна бойна глава, може на доктрина да усилят неведнъж разпръскването на радиоактивни частици.

Така наречената „ осоляваща бомба “ има за цел да разпръсне смъртоносни радиоактивни частици от оръжието, а не да усили избухливата му мощ. Този пит оръжия имат за цел да нанесат дълготрайни вреди на околната среда и да трансфорат в течение на десетилетия обширни площи в нуклеарни пустини.

Въпросните оръжия взимат наименованието си от израза „ да осолиш земята “. Когато земята се посипе щедро със сол, тя става негодна за развъждането на всевъзможни култури.

Идеята за въпросните оръжия се повдига за пръв път по време на Студената война от физика Лео Силард, американец с маджарски генезис, изиграл основна роля при основаването на първата атомна бомба.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР