Китай и Южна Африка напоследък усилено развиват сътрудничеството си в

...
Китай и Южна Африка напоследък усилено развиват сътрудничеството си в
Коментари Харесай

Космическо сътрудничество в рамките на БРИКС

Китай и Южна Африка в последно време интензивно развиват съдействието си в границите на галактическите науки. „ Китай желае да поддържа и задълбочава своите връзки, продан и съдействие с други страни в галактическите стратегии “, съобщи Уан Ян‘ан, основен редактор на китайското списание за галактически технологии „ Аерокосмическо знание “. „ В същото време Република Южна Африка се интересува от проучването на Космоса и свързаната с него промишленост, което значи, че страните могат да намерят общи ползи да си подадат ръка в открития космос “, прибавя още специалистът.

Като една от галактическите сили в света, Китай разполага с напреднали технологии и работещи галактически кораби и стратегии, добре направени проекти, богат опит и надарени експерти. Страната има предпочитание да показа своя опит с другарски страни, а Южна Африка към този момент дълги години поддържа положителни другарски връзки с Китай. Южна Африка има солидна индустриална основа и положителни благоприятни условия в региона на науката и технологиите, което значи, че може да способства и за взаимни галактически стратегии, разяснява още Уан.

Южна Африка има предпочитание да развие своя галактически потенциал отдавна и в миналото даже е възнамерявала да създаде свои лични ракети-носители и спътници. Страната е водач в Африка във връзка с галактическата промишленост и бранша на науката и технологиите, а нейното местонахождение - в най-южния завършек на континента - е преимущество. Нейното географско местонахождение разрешава неповторими преимущества в наземната телеметрия и ръководството на галактическите кораби. Лунните задачи изискват комплицирана телеметрия и мрежа за надзор, разяснява Ян Юнгуан, старши специалист в бранша.

По-рано този месец Южна Африка публично се причисли към Международната стратегия за лунни проучвателен станции, амбициозно начинание, ръководено от Китай. Съгласно съглашението двете страни ще си сътрудничат в голям брой области, в това число планирането, построяването, употребата и използването на галактически станции на Луната, както и свързани планове за обучение и образование.

Не единствено Южна Африка, само че и други страни членки на формата БРИКС също интензивно работят за развиване на съдействието с Китай в областта на галактическите технологии. Марко Антонио Шамон, президент на Бразилската галактическа организация, съобщи, че бразилско-китайското партньорство за проучване на Космоса е отличен образец за съдействие Юг-Юг, наблягайки смисъла му за галактическата стратегия на Бразилия и цялостния софтуерен прогрес. Тази година се навършват 35 години от началото на галактическото съдействие сред Бразилия и Китай.

„ Това е партньорство, учредено на доверие, което има всички условия да бъде ползотворно и резултатно в бъдеще “, разяснява още Шамон. „ Ние разработихме сполучлива галактическа промишленост в Бразилия с помощта на съдействието с Китай и също по този начин голям брой потребни приложения за обществото “, прибавя още той. „ Мисля, че това е доста по-новаторска област на проучване от всяка друга в света. Това е област, която към момента се осъзнава от страните по света. Бразилия и нашата галактическа организация имат вяра, че би трябвало да има съвещания сред всички страни, с цел да може проучването на Космоса да реализира действително някакви ползотворни резултати. Тъй като това е доста предизвикателно от икономическа и софтуерна позиция, е належащо страните да се обединят и всеки спор, който може да съществува, би трябвало да бъде решен и ще бъде решен “, сподели той.

Целта на галактическата стратегия на Китай постоянно е била мирното потребление на Космоса и поощряване на развиването на общественост на споделена орис за цялото човечество. Китай се стреми да построи галактическа среда, която цялото човечество да може да употребява спокойно и ползотворно. От 2016 година Китай е подписал 46 съглашения за галактическо съдействие или меморандуми за съгласие с 19 страни и райони и четири интернационалните организации. Страната интензивно предизвиква световното ръководство на галактическото пространство и реализира интернационално съдействие в региона на галактическата просвета, технологии и приложения. Китай поддържа изцяло съдействие с страните от Европейския съюз, страни и райони, участващи в самодейността „ Един пояс, веднъж “, членове на АСЕАН, БРИКС, Арабския съюз и доста други интернационалните организации. Бъдещето единствено може да покаже какво следва, в случай че продължаваме да развиваме всеобхватно приятелско партньорство в този забавен и реформаторски бранш на опознаването на Космоса.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР