Китай и САЩ поддържат комуникация чрез двустранни и многостранни канали

...
Китай и САЩ поддържат комуникация чрез двустранни и многостранни канали
Коментари Харесай

Китай и САЩ обсъждат въпроса с дълга на развиващите се страни

Китай и Съединени американски щати поддържат връзка посредством двустранни и многостранни канали по въпроса за дълга и Пекин има предпочитание да работи с всички страни и да поставя старания за облекчение задълженията на разрастващите се страни, съобщи на конференция предишния метър Мао Нин, говорителка на Министерството на външните работи.

Коментарът ѝ бе в отговор на медийни изявления по отношение на полемиката сред Пекин и Вашингтон за нови ограничения за попречване на вълна от несъстоятелност по държавния дълг на нововъзникващи пазари.

По принцип Китай постоянно е отдавал огромно значение на дълговите проблеми на разрастващите се страни. Придържайки се към правилата на тъждество, съвещания, съдействие и взаимна полза, Пекин работи поредно за облекчение на дълговата тежест на разрастващите се страни и за поощряване на устойчивото развиване, както и взе участие интензивно в Инициативата за прекъсване на обслужването на дълга на Г-20 и други рамки за съдействие, добави тя.

Според неотдавнашен материал на „ Блумбърг “, Съединени американски щати и Китай разискват нови ограничения за попречване на вълна от банкрути по държавни облигации на нововъзникващите пазари, цитирайки хора, осведомени с въпроса. Медията дефинира този ход като „ един от най-значимите опити за стопански съдействие “ сред двете страни.

Разговорите – в това число способи за превантивно удължение на интервалите на заеми, преди страните да пропуснат заплащанията – са ориентирани като цяло както към облекчение на над 400 милиарда $ годишно обслужване на задълженията на бедните страни, по този начин и към намиране на опция на високите лихви по заемите, пред които тези страни са изправени сега, се показва в материала на „ Блумбърг “.

Китайски специалисти показват, че двустранното съдействие по казуса с дълга може евентуално да докара до нов пробив в връзките сред Китай и Съединени американски щати, изключително откакто двустранните връзки от последните години постоянно се характеризират с борба.

„ Сътрудничеството сред Китай и Съединени американски щати по казуса с дълга освен оказва помощ за понижаване на риска от несъстоятелност в разрастващите се страни, само че също по този начин изпраща по-силен сигнал към международния пазар за незабавната нужда от постпандемично възобновяване “, споделя Джоу Ми, старши теоретичен помощник в Китайската академия за интернационална търговия и икономическо съдействие. „ И Китай, и Съединени американски щати споделят общи отговорности и ползи по този въпрос. Голямо разтърсване в световните финанси може да има обилни негативни последствия за стопанските системи на двете страни и световното развиване като цяло. Сътрудничеството ще включва облекчение на натиска за погашение на задължения и отбягване на съсредоточен падеж на дълга “, счита той.

Въпреки че както Китай, по този начин и Съединени американски щати са съществени финансови пазари и затова носят отговорност за оправянето с дълговия проблем на разрастващите се страни, специалистите считат, че ролята на Вашингтон е по-важна, като се има поради фактът, че повишаването на неизпълненията в разрастващите се пазари е обвързвано с повишението на лихвените проценти от Федералния запас.

„ Поради като цяло нежното естество на нововъзникващите пазарни стопански системи, техните относително опростени индустриални структури и по-ниска резистентност на опасности, те са доста по-уязвими в лицето на нападателните нараствания на лихвените проценти от страна на Федералния запас “, показва Ху Циму, заместник-генерален секретар на неправителственият Форум за интеграция на действителните стопански системи 50. „ В този подтекст Съединени американски щати имат повече отговорности и отговорности от историческа позиция, до момента в който напъните на Китай за подкрепяне оправянето с казуса с дълга са по-скоро за попречване и надзор на риска и уговорката му да оказва помощ на разрастващите се страни да реализират стабилно развиване като втората по величина стопанска система в света “, споделя той.

И фактически, Китай и Съединени американски щати в последно време ускориха взаимоотношението си в икономическите браншове. Третата среща на икономическата работна група Китай-САЩ се организира неотдавна в Пекин, където представители на двете страни имаха прагматичен и градивен продан на информация по отношение на макроикономическата обстановка и политики, финансовото съдействие в границите на Г-20, дълга на разрастващите се страни, индустриалните политики и други въпроси, съгласно изказване на китайското Министерство на финансите от 2 февруари.

Китайските специалисти са на мнение, че тази позитивна наклонност предлага по този начин нужното утешение за бизнеса в двете страни, както и за интернационалната общественост, на фона на възходящите световни провокации.

„ През последните години икономическото и комерсиално съдействие сред Китай и Съединени американски щати се характеризира повече с борба, без да се реализира консенсус в икономическата област. Сега смисъла на постигането на консенсус сред двете огромни стопански системи по този въпрос е освен в самия проблем, само че също по този начин акцентира съдействието в по-широки стопански браншове като лихвени проценти, обменни курсове и кредитиране на планове, в допълнение към обичайните области като климата и битката с тероризма “, съгласно Ху Циму.

„ Въпреки различията сред двете страни по някои основни въпроси като технологиите, ние би трябвало интензивно да търсим съдействие, когато е належащо и да не разрешаваме на разликите да ни възпират от него “, безапелационен е и Джоу Ми, отбелязвайки, че „ неуспехът да си сътрудничим би бил гибелен за всички участващи страни “.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17409Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед26882Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед72651Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед59407Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед40012Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375965Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед233945Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115366Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99087Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93325Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов1656 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР