Китай и Русия се споразумяха за изграждането на лунна космическа

...
Китай и Русия се споразумяха за изграждането на лунна космическа
Коментари Харесай

Китай и Русия ще строят лунна космическа станция

Китай и Русия се споразумяха за построяването на лунна галактическа станция, която ще бъде „ отворена за всички страни “, съобщи CNN.

Лидерите на галактическите организации на двете страни подписаха меморандум от името на своите национални държавни управления.

„ Китай и Русия ще употребяват насъбрания си опит в галактическата просвета, научноизследователската и развойна активност, както и в потреблението на галактически технологии и галактическо съоръжение, с цел да разработят взаимно проект за построяването на интернационална лунна научноизследователска станция (ILRS) “, излиза наяве от изказване на Китайското национално галактическо ръководство.

Според „ Роскосмос “ двете организации възнамеряват да „ предизвикват съдействието за основаване на ILRS с отворен достъп за всички заинтригувани страни и интернационалните сътрудници, за подсилване на научноизследователското съдействие и поощряване на проучването и потреблението на галактическото пространство за мирни цели в полза на цялото човечество “.

Лунната станция ще съставлява комплекс от уреди на повърхността на естествения ни сателит и в орбита към него, които ще бъдат употребявани за изследвания и опити.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР