Китай и Русия се надяват напълно да използват потенциала си

...
Китай и Русия се надяват напълно да използват потенциала си
Коментари Харесай

Китай увеличава вноса на соя от Русия

Китай и Русия се надяват изцяло да употребяват капацитета си за съдействие в търговията със соя в сходство с пазарните правила и да развият дълготрайно и устойчиво съдействие по цялата индустриална верига. Това съобщи представителят на Министерството на търговията Гао Фън на конференция, представен от локални медии.

Фън сподели, че това е значим ход за използване консенсуса на двамата водачи Си Дзинпин и Владимир Путин, който дейно ще улесни двустранната търговия със соя.

Миналата година Китай е внесъл 817 000 тона соя от Русия, а през юли 2019 година китайските компании са внесли от Русия 4 400 тона соя по море. "Надяваме се повече производители на соя, в това число тези от европейската част на Русия, да се включат в търговията, защото все още тя обгръща единствено Далечния изток ", добави Фън.

Данните от митниците демонстрират, че двустранната търговия със селскостопански артикули доближи рекордно високите си стойности от 5 милиарда щатски $ през 2018 година, като Китай е внесъл селскостопански артикули на стойност 3,21 милиарда $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР