Китай днес изстреля космическия кораб Шънчжоу-17 (Shenzhou-17) от космодрума Цзюцюан

...
Китай днес изстреля космическия кораб Шънчжоу-17 (Shenzhou-17) от космодрума Цзюцюан
Коментари Харесай

Китай изстреля Shenzhou-17 към космическата станция Tiangong

Китай през днешния ден изстреля галактическия транспортен съд Шънчжоу-17 (Shenzhou-17) от космодрума Цзюцюан в северозападен Китай , оповестяват China Global Television Network и Reuters. Ракета притежател Long March-2F, носеща галактическия транспортен съд Shenzhou-17 с трима китайски астронавти , известни като " тайконавти ", на борда, бе изстреляна в 11:14 сутринта пекинско време.

Приблизително 10 минути след изстрелването галактическият транспортен съд се отдели от ракетата и навлезе в авансово избраната си орбита, като екипажа беше в положително положение. Китайската пилотирана галактическа организация (CMSA) разгласи изстрелването за сполучливо. Това е 30-ата задача на пилотираната галактическа стратегия на Китай, като всичките ѝ задачи до тук са били сполучливи.

Ръководител на шестмесечната задача e 48-годишният някогашен водач от военновъздушните сили Тан Хонгбо, който беше на първата задача с екипаж до галактическата станция през 2021 година За разлика от него, неговите сътрудници от екипажа на Shenzhou-17 Шънчжоу (33), и Шънчжоу (35) пътуват в космоса за първи път. Те се причислиха към третата група астронавти на Китай през септември 2020 година Китай към този момент започва процеса на асортимент на четвъртата група, като търси претенденти с докторски степени в дисциплини като биология, физика, химия, биомедицинско инженерство, астрономия и други За пръв път страната търси претенденти от Хонконг и Макао. Първата и втората група астронавти бяха някогашни водачи от Военновъздушни сили, като Танг, който се причисли към Народната освободителна войска на 20-годишна възраст през 1995 година
 Китай си сложи за цел да кацне на Луната до 2030 година
Китай си сложи за цел да кацне на Луната до 2030 година

Страната възнамерява да разшири своята орбитална галактическа станция

Според почитан чиновник на китайската пилотирана галактическа стратегия процесът на асортимент и образование ще стартира скоро за задгранични астронавти , които желаят да вземат участие в взаимни полети до Китайската галактическа станция Тянгун (Tiangong). Владеенето на китайски език е основен аршин за задграничните участници, тъй като за разлика от ръководената от НАСА Международна галактическа станция (ISS), където британският е работен език, там се употребява единствено китайски.

Tiangong се трансформира в знак на възходящата убеденост на Китай в неговите галактически старания, откакто беше изключен от програмата за ISS в продължение на десетилетия. Американският закон не разрешава на Китай каквото и да е съдействие, директно или непряко, с НАСА. Tiangong, бе приключен в края на 2022 година, може да приюти най-много трима астронавти на орбитална височина до 450 км и ще има експлоатационен живот от повече от 15 години.

Астронавтите на Shenzhou-17 ще заменят екипажа на Shenzhou-16, който дойде в галактическата станция Tiangong в края на май. Екипажът на Shenzhou-16 би трябвало да се върне на земята на 31 октомври.
 Инцидентите на МКС зачестили поради възрастта ѝ
Инцидентите на МКС зачестили поради възрастта ѝ

Това се трансформира в общ проблем, който с времето ще се разраства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР