Китът нападнал жена. Когато разбрала защо го е направил, тя

...
Китът нападнал жена. Когато разбрала защо го е направил, тя
Коментари Харесай

Кит нападнал жена. Когато разбрала причината, тя се разплакала (видео)

Китът нападнал жена. Когато схванала за какво го е направил, тя избухнала в сълзи.

Животните са в действителност невероятни същества. Има случаи на избавяне на бебета от лъвове,  на бременни дами от вълци, само че не бяхме чували за случай с кит…

Нен Хаузър учи китовете, като се гмурка от 28 години. Но тя в никакъв случай не била виждала нещо сходно. Жената била същински шокирана, когато един ден се гмуркала с гърбати китове покрай остров Кук в южната част на Тихия океан.

Нен пътувала с екипа, с цел да снима документален филм за подводната просвета.

Когато дамата се гмурнала до кита, той плувал доста покрай нея и по-късно я бутнал…

„ Той не спираше да ме допира. Няколко пъти се пробвах да се дръпна, само че китът остана върху мен от самото начало. Накрая ме избута от водата с перката си. Той продължи да ме гледа и аз не разбрах какво се пробва да каже “, споделя Хаузър.

Нашата героиня в никакъв случай до тогава не е била очевидец на офанзива на кит и била доста уплашена.

„ В този миг си помислих, че китът ще ме убие. Един удар с опашката ще счупи всички кости в тялото ми “, помислила си дамата.

Оказало се обаче, че китът се опитвал да я избави. Когато вдигнала очи, видяла тигрова акула. Китът я избутал до лодката и я защитил от заплахата с туловището си.

След случая Нан написа във Facebook: „ Бях сигурна, че ще умра “.

Китът я закачила с перката си и я дове; до лодката.

„ Не знам дали бяха сълзи от наслада, че ме избавиха, или сълзи от най-шокиращото прекарване в живота ми “, споделя дамата.

Китовете са известни със своето алтруистично държание, което включва помощ на други животни. Това обаче е един от редките случаи, в които кит се втурва да оказва помощ на човек.

„ Беше ужасно “, споделя Нан. –  „ Но се веселя, че се случи. Не мога да допускам, че китът се изложи на заплаха, с цел да ме отбрани. “

Припомняте, че китовете са владетели на океаните и невероятни създания, само че доста от тях са под опасност от изгубване. Екологичните замърсявания в моретата, изключително изпускането на нефт, вредят на живота им.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР