Киселото зеле отлежава още в качето и става по-вкусно през

...
Киселото зеле отлежава още в качето и става по-вкусно през
Коментари Харесай

Зелевите сарми са по-вкусни през януари. Вижте най-богатата рецепта

Киселото зеле отлежава още в качето и става по-вкусно през януари - най-истинския зимен месец в България (макар и не напълно тази година!). Пригответе си деликатеса на сезона - сарми, пълнени с кайма и ориз, с добавени още доста други съставки. Рецептата открихме на уеб страницата az-jenata.bg .

Продукти
1 кисела зелка400 г ориз250-300 г кайма1 морков1 филиз праз½ чаша олиоСол на вкусЧервен пипер на вкусЧерен пипер на вкус1 щипка джоджен1 щипка чубрица
Приготвяне

Загрейте олиото в тенджера. В него задушете лука, моркова, праза. Разбъркайте. Добавете каймата и разбъркайте добре, до момента в който стане на дребни късчета. След като се запържат добре прибавете ориза и разбъркайте. След като стане полупрозрачен, овкусете с червен пипер и прибавете 1 чаша вода. Оставете да ври, до момента в който оризът всмуква водата.

Навийте сармите, като във всяко листо слагате по 1 супена лъжица от сместа. Подредете сармите в тава, намазана с олио. Полейте ги с още малко олио от горната страна. Покрийте с няколко зелеви листа, с цел да не изгорят. Налейте малко вода в тавата. Печете на 180 градуса за към 1 час или до момента в който оризът омекне изцяло.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР