Кирил Петков заяви след срещата на НС, че резултатът от

...
Кирил Петков заяви след срещата на НС, че резултатът от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Първо е важно да съберем парите от „Лукойл“! Даването после ще се мисли

Кирил Петков съобщи след срещата на Народно събрание, че резултатът от нея е бил не толкоз да пада дерогацията, колкото всички да се обединят към взимането на налозите на „ Лукойл “.
„ Няма смисъл да падне дерогацията, тъй като може да докара до стрес на пазара. По-разумно е страната да си събере налозите. Това, което беше гласувано като по-висок налог поради използването на съветски нефт страната да си го събере оптимално бързо. Резултатът от срещата беше да се фокусираме въргу събиране на налози “, добави съпредседателят на ПП-ДБ, предава Tribune.
Той не се ангажира с размера на компенсацията от 73 стотинки. Не се ангажира и с подготвена формула за даването им.
„ Това, което е значимо, е първо парите да се съберат във фонда за сигурност на българската енергетика. Когато има подготвени пари, могат да се дават “, уточни той.
„ Нека да ги забележим какъв брой пари ще се съберат и по-късно ще се съберем дружно и ще решим по какъв начин ще действаме. „ Лукойл “ имат остарели загуби, които се пробват да ги употребяват. Призоваваме да не се пробват през данъчни опити да си ги върнат тези загуби и да не играят повече игрички “, добави Петков.
Той добави, че е значимо ветото на Радев да бъде преодоляно, тъй като можем да изпуснем второто заплащане по ПВУ да влезе тази година.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР