Кирил Петков у̀мре да вика, че никой не е над

...
Кирил Петков у̀мре да вика, че никой не е над
Коментари Харесай

Колтуклиева: Тримата глу… гении трябваше вече да маршируват между “Съдебната палата” и “Черковна”

Кирил Петков у̀мре да вика, че никой не е над закона, Лена му приглася. Христо Иванов се разгласи за сановник на правосъдната промяна, Надежда Йорданова му асистира. Ген. Атанас Атанасов крещи в възторг против службите – всички от ППДБ подлайват около него, нищо че протежето му Живко Коцев е с обвиняване за присъединяване в ОПГ за контрабанда и корупция в митниците.
Ако живеехме в почти правова страна – тримата глу… гении трябваше към този момент да маршируват сред “Съдебната палата ” и “Черковна ” и да дават показания. Някои като очевидци – други като обвинени.
Не би. От Националната следствена работа следено популяризират записи, тъй като ги е боязън да викат събеседниците на разпити. Да, дано обществото чуе нецензурираните версии на Q&A сесиите на тези, които пристигнаха в България като морални съдници, а катастрофират като гангстери.
Схемата беше осветена още през януари-февруари предходната година, когато стана ясно, че чиновници на Nexo са правели дарения от по 10 000 лв. на “Да, България ” – секретарки и водачи, които взимат доста по-ниски заплати, обаче внезапно бурно скачат да пълнят касата на партията. С микрофон и камера преследвах из коридорите на Народното събрание Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Божидар Божанов, с цел да запитвам морално ли е това и ще върнат ли парите от крипто-компанията, разследвана в няколко страни, санкционирана в Съединени американски щати и дамгосана със възбрана да оперира там – цялостно безмълвие. Даже Елисавета Белобрадова – понастоящем претендент за депутат и за евродепутат, откакто безлично преседя на банката няколко Народното събрание – едвам не ми счупи ръката, до момента в който с озверяло лице се барикадираше в кабинета на ген.Атанас Атансов, заместник-председателя на Народното събрание.
Не било нелегално, въпреки да е аморално заключиха в парламентарната анкетна комисия и всичко си потече както досега.
Както се схваща от новите записи – Бориславова счита този опит за удобен и елементарен – да се прикрият едни парѝ. Говорят за 3 милиона кеш, за милион и половина от някой си Пламен (Кирил вика: не е Бобоков, вика – различен е)… а пък докладите в Сметната палата демонстрират едни скромни приходи. Къде е кешът, бе?!
Този брейн-сторминг по какъв начин да се прецака закона става преди изборите за 49-то Народно заседание – значи солидарна отговорност за желанията да се извърши закононарушение при финансирането на акцията е на съпредседателите на обединението. Борислав Сарафов да разпореди да се проверява какво от тези схеми и трикове е употребявано за финансиране на ППДБ и къде са отишли парите, в случай че ги няма в докладите?
В понеделник, записите и материалите, конфискувани при обиските в централата на “Лев инс ” през февруари, ще дойдат в Софийска градска прокуратура като част от материалните доказателства, събрани при следствието на убийството на Алексей Петров на 16 август предходната година.
Ще бъдат ли извикани Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславов, Иван Модев (ментор на Политическа партия и началник-кабинет на премиера Николай Денков) на разпити? Някъде, където има господство на закона, към този момент щяха да са арестувани за 72 часа. Но у нас не става по този начин. “Промяната ” е под стъклен капак – виждаме какво вършат, само че никой не ги закача за нищо, по тази причина стават още по-арогантни. И недосегаеми.
От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР