Кирил Петков се опитва да овладее Министерството на регионалното развитие

...
Кирил Петков се опитва да овладее Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков се опитва да овладее МРРБ

Кирил Петков се пробва да овладее Министерството на районното развиване и на практика към този момент го е направил. Това разгласи зам.-шефът на “Има подобен народ ” Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

Министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов е точно от квотата на “Има подобен народ ”. Йорданов подсети, че министерството дава отговор за парите за пътища и ВиК, а пък министър председателят в оставка Кирил Петков уволнил заместниците на Караджов.

Правеха отвратителни подмятания за Министерство на регионалното развитие, по тази причина в този момент аз ще ви кажа обстоятелствата. Петков уволни всички зам.-министри и постави двама негови, на които е дал пълномощия да се занимават с паричните потоци, изясни Йорданов. Според него Петков разпоредил всички пари, които би трябвало да се заплащат на компаниите на стойност над 900 хиляди лева да се утвърждават от назначените от него зам.-министри и Министерския съвет.

Притисната до стената, компанията би трябвало да върви да се схваща със съответния зам.-министър, уточни Йорданов. Според него, това решение на Петков излиза отвън конституционните му пълномощия. Затова и Министерство на регионалното развитие пуснали тъжба.

Съответната компания е принудена да му стане приятел (б.р.- на зам.-министъра), да го стимулира, с цел да си получи парите, сподели още Йорданов.

Двамата новоназначени зам.-министри са Ивайло Стайков и Александър Стоянов, като Йорданов насочи публицистите сами да ревизират къде е работил Стоянов, “в какви компании и дали няма общо с източването на пари преди ”.

“Петков назначава хора със подозрително минало и основава прелестна корупционна среда да си заплащат % или да подписват юридически контракт с адвокатска адвокатска фирма Джангов, Джингов, както и да се споделя, против част от сумата, която получават ”, уточни Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР