Кирил Петков провалил посещението на премиера Денков в Австрия на

...
Кирил Петков провалил посещението на премиера Денков в Австрия на
Коментари Харесай

Гърми скандал! Петков неадекватен във Виена, канцлерът по спешност отменя срещата с Денков

Кирил Петков провалил визитата на премиера Денков в Австрия на 4 октомври.
Късно нощес държавната осведомителна работа заяви, че визитата на министър-председателя акад. Николай Денков във Виена, планувана за 4 октомври, когато трябваше да се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер, се отсрочва. Причината – заради заболяване на канцлера Карл Нехамер. Новата дата, избрана за приемането на Денков във Виена, е 24 октомври.
Според медията става въпрос за „ дипломатически грип “ на домакините, подбуден от голям дипломатически и външнополитически гаф на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.
В качеството си на ръководител на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, предходната седмица Петков се самокомандировал до Виена, сякаш с цел да беседва на високо равнище за австрийското несъгласие върху приемането ни в Шенген. Никой не го е пращал и с никого не е съветвал визитата си, само че като началник на комисия той има право да прояви самодейност.
Във Виена обаче Петков се държал по този начин несъответстващо, че безусловно вбесил австрийците, а канцлерът Карл Нехамер на часа „ болен “ от грип и по този начин визитата на премиера Денков в сряда е провалена, разкриха наши дипломати пред Епицентър.бг.
В петък, когато всички се питаха къде е Кирил Петков, от Политическа партия разгласиха във Facebook видео, на което той бе сниман на фона на зала с колони със златни капители. Петков разгласи, че е в Австрийския парламент, че имал „ срещи с депутати от ръководещите партии и опозиционните партии “, че България не е допускана в Шенген поради службите и още в понеделник ПГ на ПП-ДБ ще внесе законопроектите за промяна в службите за сигурност
Петков направи внушението, че условието на депутати от ръководещите партии и опозиционните партии във Виена са точно законопроектите за промяна в службите у нас в подтекста на сигурноста предвид на приемането на България в Шенген. „ А най-важното за Шенген е тематиката „ Сигурност “ – сигурност на границите, осведомителна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство “, изясни в типичния си възторжено неразбиаем жанр Петков.
Припомняме, че до преди месеци Кирил Петков заявяваше, че повода заради която България не се приема е, че не се вършат промени в правосъдната система. Тогава съгласно него точно това е главната причина над страната ни да се поставя несъгласие.
В компанията на ген. Атанас Атанасов, Петков разгласи, че са внесли измененията в законите за промяна на службите като условие за проемането ни в Шенген, тъй като „ най-важното за Шенген е тематиката сигурност “.
От импортираните текстове обаче се вижда, че промяната съвсем напълно се изчерпва със промяната на сегашните шефове на службите и смяната на модела, по-който се назначават. От което излиза, че във Виена се месят в метода на назначението на шефовете на служби у нас, което въобще не е правилно.
Поведението на Кирил Петков безусловно вбесило австрийското канцлерство и от там предпочели да отсрочат краткотрайно визитата на премиера Денков, до момента в който в България управляващите се схванат какво схващат под условия за участие в шенгенската зона.
Грубата корист от страна на Кирил Петков и намесването на управляващите в Австрия с неговите напъни да овладее службите през главата на президента не е в синхрон с европейската дипломация, обясниха дипломати.
Мотивирайки внасянето на законопроекта за реформиране на службите, Кирил Петков се похвали, че в края на предходната седмица е провел срещи в Австрия с представители на парламентарно показани партии, както и с техния външен министър. Темата е била Шенген. И още веднъж направи дипломатически гаф.
„ Това, което те обявиха, че най-големият въпрос, по отношение на тяхното несъгласие е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, осведомителна сигурност “, изясни Петков. След което обвърза тези диалози с Шенген, обяснявайки, че влизането ни в Шенген и промяната в българските служби „ вървят ръка за ръка “.
Това изрично не е правилно и се счита за неприемливо замесване на управляващите в Австрия във вътрешно-политически игри на ПП-ДБ, споделиха външнополитически специалисти.
От австрийска страна няма никаква информация с кого се е срещал Кирил Петков и какво е приказвал. Единственият знак след неговото „ шетане “ из Австрийския парламент е новината, че Виена отсрочва посещенето на премиера Денков.
Припомняме, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че промяна в службите е нужна, само че не когато на няколко стотин километра от нас се води война. Борисов прикани промяната да се прави деликатно и премислено, както и в спойкона конюнктура, а не във време на война.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР