Кирил Петков обяви в профила си във Фейсбук, че изцяло

...
Кирил Петков обяви в профила си във Фейсбук, че изцяло
Коментари Харесай

Петков защитава зам.-министър, тръгна на война с частна фирма

Кирил Петков разгласи в профила си във Facebook, че напълно застава зад дейностите на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов и неговия екип, като засяга и шефа на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) Христо Даскалов, съобщи Dir.bg.

Премиерът реагира два дни, откакто КПКОНПИ стартира инспекция против някогашния лидер на плевенската листа на " Продължаваме промяната ", в този момент зам.-министър на земеделието. Антикорупционната комисия го ревизира по сигнал за съществуване на спор на ползи. Според сигнала Христанов продължава да е член на Съвета на шефовете на комерсиално сдружение и след заемането на поста в министерството.

В петък пък стана ясно също, че точно екипът на БАБХ, за който дава отговор Христанов, е прекратил активността на частната лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и е поел в свои ръце осъществяването на пробите за фитосанитарния надзор на плодовете и зеленчуците, които карат турските тирове.

Това породи големи опашки от хладилни камиони от Турция и неодобрение по границата, защото до момента пробите се правеха на място от лабораторията за не повече от час и половина, а към този момент се носят в София, което удължава престоя и опашките на пункта с най-малко едно денонощие.

Собственикът на лабораторията, чиято активност иззе БАБХ, Васил Димитров, се оплака в писмо до медиите, че е заплашван да му бъде конфискуван бизнесът, и заподозря, че задачата е след това да бъде заето мястото му от човек, прочут " като незаконен необут от зората на демокрацията ".

" Идеята е да се покаже, че страната го изземва, само че не може да се оправи, и най-вероятно след няколко месеца ще се направи нов конкурс за пространствата и ще се дадат на различен човек. Знам и кой е другият човек, ще го разглася доста скоро ", сподели Васил Димитров пред Dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР