Кирил Петков направи коментар пред журналисти по повод проект за

...
Кирил Петков направи коментар пред журналисти по повод проект за
Коментари Харесай

Кирил Петков обори вдигането на забраната

Кирил Петков направи коментар пред публицисти във връзка план за решение който националното заседание ще преглежда през днешния ден. Не е правилно, че повдигането на възбраната за импорт на украинско зърно ще докара до спад в цената за българските производители. Това разяснява пред публицисти съпредседателят на парламентарната група (ПГ) „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков.

Днес се очаква  Народното събрание  да разгледа проект на решение, съгласно което България не поддържа продължаването след 15 септември 2023 година на изключителната мярка за възбрана на импорт на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна. Проекторешението е с вносители Делян Пеевски (ДПС), Кирил Петков (ПП-ДБ), Атанас Атанасов (ПП-ДБ)
-->
Според Петков е най-добре разлика в транспортните разноски да влиза в българските производители. Знаете, че България е третият максимален експортьор на олио в света. Защо да няма по-голямо конкурентно преимущество, разяснява Петков. 

Не би трябвало да приказваме за или срещу Украйна, би трябвало да приказваме за икономическите резултати за България, съобщи Петков и добави, че с препоръчаното проекторешение, се пробват да разрешат най-големия проблем с инфлацията на храните у нас. 

Относно информацията, изнесена от Корнелия Нинова, че министърът на земеделието не е осведомен с това проекторешение, Петков уточни, че сходна мярка е дискутирана на оперативно съвещание в Министерския съвет. Аз персонално приказвах и тази заран с министъра на земеделието, неговите причини са за зърнения бранш, разяснява Петков, след което добави, че това е най-субсидираният бранш. 

Ние слагаме сега тежестта върху потребителите и на целия български народ, вместо да се фокусираме върху един бранш, който е най-подпомаганият бранш – земеделието, добави той. 

Петков разяснява и тематиката с измененията в Конституцията и увери, че те могат да минат на първо четене, написа БТА 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР