Кирил Петков, лидер на Продължаваме промяната и кандидат за премиер,

...
Кирил Петков, лидер на Продължаваме промяната и кандидат за премиер,
Коментари Харесай

Кой е шефът в групата на Кирил Петков и Асен Василев

Кирил Петков, водач на „ Продължаваме промяната ” и претендент за министър председател, прочете първата декларация от името на парламентарната група на политическия си план. Но той самият не е началник на най-голямата група в Народно събрание. Асен Василев – също. Двамата се оказаха редови членове.

Банкер води ПГ на Политическа партия. Председателят Андрей Гюров е специалист от банковия бранш, учител по финанси в Американския университет. На вота на 14 ноември 2021 година той бе лидер на листата на плана в Благоевград.

Гюров има над 15 години опит на експертни и управителни длъжности в банкови институции в Съединени американски щати и Европа и е съветвал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank, оповестяват от „ Продължаваме промяната ”. От 2010 година преподава в Американския университет. Негова заместничка на парламентарната група ще е някогашната зам.-министърка на стопанската система Яна Балникова.

Председател на групата на " ИТН " остава Тошко Йорданов. Негов заместител ще е Виктория Василева. Първата декларация от името на групата обаче не бе прочетена от Йорданов, а от топ финансиста Любомир Каримански.

Групата на ГЕРБ за трети следващ парламент води  Десислава Атанасова. Заместници ще й бъдат ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, юристът Александър Ненков и Тома Биков.

Председател на парламентарната група на Българска социалистическа партия предстоящо е Корнелия Нинова, а нейни заместници в Народното събрание са Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Христо Проданов.

На чело на групата на " Демократична България " е Христо Иванов, а заместници са му Атанас Славов, Иван Димитров, Владислав Панев.

Костадин Костадинов ще е ръководителят на парламентарната група на " Възраждане ", а зам.-председател ще е Петър Петров.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР