Кирил Петков и водена от него делегация от депутати е

...
Кирил Петков и водена от него делегация от депутати е
Коментари Харесай

Визити: Петков отива в Киев, Василев търси подкрепа в Брюксел

Кирил Петков и водена от него делегация от депутати е на работно посещаване в Украйна. С премиера пътуват народните представители от ръководещата коалиция Калоян Икономов (ПП), Станислав Балабанов (ИТН) и Атанас Атанасов (ДБ). Българска социалистическа партия не изпрати собствен представител.

В делегацията са още министърът на защитата Драгомир Заков и шефът на Ситуационния център към външното ни министерство.

Петков и съпътстващите го ще се срещнат с президента на Украйна Володимир Зеленски и с премиера Денис Шмигал.

В програмата е планувано и посещаване на градовете Бородянка, Буча и Ирпин. Делегацията ще се види и с представители на българската общественост в Украйна.

Междувременно вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетика Александър Николов се чака да дойдат през днешния ден в Брюксел за срещи в Европейската комисия.

Посещението е обвързвано с решението на " Газпром " да спре доставките на газ за България. Василев ще беседва със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Вчера Русия приключи газовите доставки за България и Полша с претекста, че двете страни са отказали да заплащат в рубли. Европейската комисия съобщи, че решението на Москва е изнудване и провокация от страна на Кремъл, а заплащане в рубли опонира на европейските наказания.

Брюксел даде обещание взаимност с България и Полша. Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен двете страни могат да разчитат на доставки от съседите си от Европейски Съюз, а в дълготраен проект ще се търсят нови снабдители, най-вече на полутечен газ и ще се работи за бързо прекосяване към възобновими енергийни източници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР