Кирил Петков и представители на ПП няма да се появят

...
Кирил Петков и представители на ПП няма да се появят
Коментари Харесай

Държавата се тресе! Петков зашлеви президента Радев, никой политик не е дръзвал подобно нещо

Кирил Петков и представители на Политическа партия няма да се появят на „ Дондуков “ 2, където по-рано през днешния ден бяха поканени от президента Румен Радев за съвещания преди връчване на проучвателния мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент.

От парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ потвърдиха за БНР, че техни представители няма да съумеят да вземат участие в плануваните за 13 часа през днешния ден съвещания от президента с представители на групировката.

Причината е, че сега има съвещание на бюджетната комисия.

Държавният глава стартира през днешния ден срещи с парламентарните партии преди да бъде връчен първи мандат за сформиране на държавно управление в този парламент.

Втората среща на президента през днешния ден е ориентирана в 14,15 и с представителите на ГЕРБ-СДС.

В понеделник заран министър председателят Кирил Петков подаде оставка през пощальон. Причината е вотът на съмнение, гласуван през предходната седмица в Народното събрание, по време на който държавното управление падна.

Против оставането на кабинета „ Петков “ гласоподаваха депутатите на ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ и по този начин записаха решението си като историческо, откакто направиха това държавно управление първото паднало в новата история на страната посредством сходно гласоподаване.

В понеделник президентът пък свика съвещания с представителите на Политическа партия, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи. Във вторник такива ще се проведат и с останалите парламентарно показани партии – „ Възраждане “, Има Такъв Народ и Демократична България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР