Кирил Петков и Асен Василев заминават за Брюксел на среща

...
Кирил Петков и Асен Василев заминават за Брюксел на среща
Коментари Харесай

Петков и Василев на ключова среща в Брюксел. Причината

Кирил Петков и Асен Василев отпътуват за Брюксел на среща с Урсула фон дер Лайен на следващия ден. 

" Срещата е на най-високо равнище и ще покажем първите си тактики на Брюксел ", съобщи министър председателят Кирил Петков. На засеанието държавното управление утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира на 16 декември 2021 година в Брюксел, оповестиха в четвъртък заран от Министерски съвет.

Държавните и държавни ръководители се събират малко по-късно през днешния ден и ще обсъдят тематиките COVID-19, ръководство на рецесии и резистентност, цени на силата, сигурност и защита, външни аспекти на миграцията, външни връзки. 

Българското държавно управление няма да взе участие на започващия ден Европейски съвет. Мястото беше делегирано на президента Румен Радев, който към този момент е в Белгия. По предписание на срещите на върха страната ни се съставлява от министър-председателя.

Президентът взе участие в този формат по изключение, тогава когато страната се ръководи от служебно държавно управление, предаде glasove.com. 

Кирил Петков сега е в София, само че въпреки всичко на следващия ден ще пътува  до Брюксел за среща с Урсула фон дер Лайен и други публични лица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР