Кирил Петков, дори и да е имал добри намерения, катастрофира

...
Кирил Петков, дори и да е имал добри намерения, катастрофира
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: И да е имал добри намерения, Петков катастрофира с много лошо изпълнение

Кирил Петков, даже и да е имал положителни планове, катастрофира с доста неприятно осъществяване. Той създаде всички вероятни врагове, които някой в страната може да има. Коалицията беше мъртвородена, като една невъзможна женитба сред две популистки партии. Това сподели пред бТВ Росен Плевнелиев, президент в интервала 2012-2017 година

„ Петков съумя да се изпокара с българския бизнес, с българските общини, с опозицията. Много бих се радвал да видя справедлив доклад, тъй като мисля, че ужасно доста неща бяха разрушени. Петков не направи нищо, с цел да промени хода на историята. Той беше от неверната страна на историята “, безапелационен е Плевнелиев.

„ Бойко Борисов ми сподели през вчерашния ден, че е подготвен да се отдръпна като водач на ГЕРБ “, съобщи Плевнелиев.

„ Борисов е подготвен да го направи и го е заявявал неведнъж, в това число и в диалози с Кирил Петков. Борисов постоянно е бил „ за “ европейското развиване на България. Никой не може да вземе партията на Борисов. Тя е негова рожба, той я е основал и той ще продължи в тази партия да бъде главният фактор “, добави той.

Плевнелиев изясни, че Борисов ясно осъзнава, че хората желаят да видят нови лица. „ Той постоянно е бил подготвен да сложи решенията пред личното си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един положителен сюжет “, добави Плевнелиев.

Според него няма по какъв начин да не се мине през избори.

Относно РСМ Плевнелиев счита, че решението е било историческо. „ От България се очакваше да бъде проевропейски фактор на Балканите, а не някакъв мрачен балкански индивид, заседнал в краен шовинизъм, който раждаше ненавист сред двете страни “, съобщи Плевнелиев и добави: ГЕРБ демонстрираха, че дружно с Движение за права и свободи и „ Демократична България “ са проевропейски систематични партии. Разбраха, че щяхме да изядем шамарите от всички – и от руснаците, и от европейците “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР