Кирил Десподов се превърна във вдъхновение за отбора на ПАОК,

...
Кирил Десподов се превърна във вдъхновение за отбора на ПАОК,
Коментари Харесай

Нов силен мач за Кирил Десподов, но ПАОК не успя да победи АЕК

Кирил Десподов се трансформира във ентусиазъм за тима на ПАОК, с цел да стигне до тъждество 1:1 с АЕК вкъщи в дербито на 22-ия кръг на от гръцката Суперлига. Българският нападател се появи на терена в 59-ата минута на мястото на Томас Мург и сътвори много положения пред вратата на гостите, един път даже удари и греда.

Никлас Елиасон откри резултата за АЕК в 47-ата минута, а Томаш Кедзиора с глава направи 1:1 в 89-ата. След това тъждество ПАОК остава на върха в класирането с 51 точки, Панатинайкос излезе на 2-ата позиция с 50, откакто по-рано през днешния ден се оправи с 3:0 като посетител на Пансерайкос. АЕК е на 3-о място с 49, а Олимпиакос е 4-и с 44.



Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, само че гостите от Атина сътвориха по-чистите положения. И разумно във втората минута на второто полувреме те откриха резултата посредством шведския си нападател Никлас Елиасон. Попадението беше направено от Леви Гарсия, който проби от ляво и пусна паралелен пас за шведа.

Крилата на ПАОК Томас Мург и Андрия Живкович не работеха както би трябвало и треньорът Разван Луческу пусна Десподов, чието включване незабавно се усети. Десет минути откакто се появи на терена, той нахлу от ляво в наказателното поле, подминавайки Орбелин Пинеда. Но въпреки и да стреля, ъгълът беше дребен и вратарят Цицан Станкович мазета в корнер.

Следващият късмет за ПАОК още веднъж беше основан от Десподов. В 81-ата минута той овладя невероятна дълга топка на границата на наказателното поле, обезврежда двама противници, единият от които Домагой Вида. След това той стреля доста технично и прати топката в десния дирек на Станкович. Австрийският вратар единствено изгледа кълбото, само че се усети и просто се мръдна напред, с цел да не си вкара автогол с рикоширалата топка.



Натискът на ПАОК най-сетне даде резултат в 89-ата минута, когато Тайсън извърши фаул отдясно. Полякът Томаш Кедзиора се озова непокрит в сърцето на защитата на гостите и с глава преодоля Станкович, оформяйки крайния резултат.

В друго дерби от кръга, само че на дъното на класирането, АЕ Кифисия и Новос приключиха 0:0. За домакините от атинския квартал на терена се появи българския полузащитник Илиан Илиев. Той влезе в 67-ата минута на мястото на нападателя Виктор Клонаридис, само че не съумя да помогне за триумф на своите.

Кифисия е на предпоследното 13-о място с 16 точки, а Волос е тъкмо над тях със 17. На дъното е Янина с 13.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР