Кириакос Мицотакис положи клетва за втори мандат като министър-председател на

...
Кириакос Мицотакис положи клетва за втори мандат като министър-председател на
Коментари Харесай

Мицотакис положи клетва за втория си мандат като премиер

Кириакос Мицотакис постави клетва за втори мандат като министър-председател на Гърция, съобщи Агенция Франс Прес.

" За мен е особена чест да получа този мандат за сформиране на държавно управление с четиригодишен небосвод ", съобщи водачът на Нова народна власт (НД) Кириакос Мицотакис при срещата си с президента на Република Гърция Катерина Сакеларопулу в президентската резиденция през днешния ден сутринта.

Лидерът на НД повтори, че е наясно, че " отговорността лежи тежко на раменете му " и уточни, че задачата му през цялото време е била да сформира еднопартийно държавно управление, като в същото време още веднъж даде обещание да инициира съществени промени и промени, заяви „ Грийк Сити Таймс “.

" Имаме мощен мандат и парламентарно болшинство, нашето държавно управление ще бъде държавно управление на упоритата работа и практическите резултати ", означи Мицотакис.

Той изясни, че демокрацията е зряла и способна да се оправи с краткотрайни разтърсвания, и съобщи, че осемпартийният парламент е " предсмъртният екот на елементарното съразмерно посланичество ".

От своя страна Сакеларопулу акцентира: " Нашата народна власт се оказа устойчива ". Тя пожела на Мицотакис триумф в идната работа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР