Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си сертификат,

...
Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си сертификат,
Коментари Харесай

Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си сертификат

Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си документ, заяви БНР. Това условие влезе в действие в Северен Кипър като част от " новогодишния " пакет по-строги ограничения против разпространяването на ковид. Живеещите в северната част на Кипър, които не са получили спомагателната доза ваксина, се смятат за неимунизирани, гласи решението на Върховния комитет по заразни заболявания, което се ползва от вторник. За имунизираните с препаратите на " Пфайзер " и " АстраЗенека " това изискване стартира 6 месеца след първичната имунизация, а за тези с китайската ваксина - 3 месеца.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28897
В същото време беше оповестено, че единствено имунизирани могат да вземат участие в новогодишни събития. Масови новогодишни тържества в учебни заведения, офиси и институции няма да се организират. С новите ограничения се приключват домашните визити и се не разрешава събирането на повече от 10 души членове на фамилията.

През последната седмица Северен Кипър записва повишаване на новозаразените с ковид до над 300 случая на ден; 74% от популацията в северната част на острова са имунизирани с двете дози, а малко под 30% са с бустерната доза, регистрират локалните здравни управляващи.

Кипърските турци получиха ваксини на " Пфайзер " и " АстраЗенека " от Европейски Съюз посредством Република Кипър и китайски ваксини от Турция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28897  Южна Корея записва рекордните 7175 нови случая на ковид Южна Корея записва рекордните 7175 нови случая на ковид  Румъния облекчава някои ограничавания Румъния облекчава някои ограничавания  Европейска комисия подлага на критика страните с ниски равнища на имунизация Европейска комисия подлага на критика страните с ниски равнища на ваксинация
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР