Kingda Ka – Най-високото и най-бързото С продължителност на спускането

...
Kingda Ka – Най-високото и най-бързото С продължителност на спускането
Коментари Харесай

Най-екстремните увеселителни влакчета

Kingda Ka – Най-високото и най-бързото

С дълготрайност на спускането 28 секунди, Kingda Ka не е доста дълго влакче, само че несъмнено ще го запомните. Намира се в увеселителния парк Six Flags Great Adventure в Ню Джърси и е най-виското и най-бързото влакче в света. Вагоните се изсилват от хидравличен механизъм със скорост 206км/ч за 3.5 секунди. След това влакчето се изкачва до най-високата кула на височина 139 метра. Струващ 25 милиона $, Kingda Ka отваря публично на 21 Май 2005г. и оттогава е затварян няколко пъти заради разнообразни механически аргументи, в това число и щета от гръмотевица през Май 2009г.

Dodonpa – Най-голямо ускоряване

Dodonpa съумява да ви повлияе още през цялото време, до момента в който пасажерите чакат нервно в тъмния тунел отброяването до ненормално бързото ускоряване на открито, след което се изкачва и спуска по два хълма с 90-градусови спускания. Когато е отворено през 2001г., Dodonpa е най-бързото влакче в света, само че през днешния ден към този момент е единствено най-бързо ускоряващото с 2.7g. Високо е 52 метра и стартовата му скорост е 172км/ч, която доближава единствено за 2 секунди.

Steel Dragon 2000 – Най-дългото в света

Снимка: russellvt

Влакчето се намира в увеселителен парк Nagashima Spa Land Amusement в Мие, Япония и отваря порти през 2000г. – годината на дракона в Азия. Може би сте привикнали с концепцията, че при влакчетата всичко свършва за секунди – викате, мятате ръце и към този момент е свършило. Е, освен това влакче нещата не стоят по този начин – то е толкоз дълго, че до края на 2478-те му метра може да сте останали без глас.

Top Thrill Dragster

Top Thrill Dragster е първото в света влакче с 120-метрова „ примка “. Намира се в увеселителния парк Cedar Point в Охайо и доближава скорост от 190км/ч. Когато отваря порти през 2003г, влакчето слага три върха – най-високото, най-бързото и най-стръмното, които са усъвършенствани от Kingda Ka.

Thunder Dolphin – най-ужасяващото в Токио

Известно с неповторимата си структура към постройките в центъра на увеселителния парк Dome City Attractions, Thunder Dolphin стартира с 66 метрово втурване под ъгъл 80 градуса, след което продължава по пистата със 130км/ч. Това прави дългото 1км. влакче едно неповторимо преживяване.

Кулата на ужаса – най-бързото и най-високото отвесно втурване

Това е четвъртото по експедитивност влакче в света, само че е най-бързото и най-високото отвесно влакче. Тежащото шест тона влакче се намира в Dreamworld в Австралия и ускоравя до 160.9км/ч за седем секунди. Пистата се издига на 90 градуса и спускането упражнява върху пасажерите натоварване от 4.5g. Те са в безтегловност през цялото отвесно втурване, което трае към 6.5 секунди. Спори се по въпроса дали Кулата на ужаса е увеселително влакче, тъй като то само се издига и се спуска един път отвесно, след което стопира.

Millennium Force – най-дългото в Съединени американски щати

Влакчето се намира в парка Cedar Point и е първото, което надвишава 90 метра височина през 2000г. За малко време е най-високото влакче в света. В най-високата му част ще започнете свиващо стомаха 90-метрово втурване. Пасажерите минават през два тъмни тунела и два 122-градусови завоя, които основават голямо натоварване върху пасажерите. В момента е най-дългото железно влакче в Съединени американски щати с дължина 2010 метра. Ускорява до 150км/ч, спускането трае 2 минути и 20 секунди и може да вози 1600 индивида на час.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР