Килията на кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева и

...
Килията на кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева и
Коментари Харесай

Килията на Иванчева е 16 кв. м с тоалетна, вода и парно

Килията на кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова е 16,4 кв. м. Вътре имало личен хигиеничен възел, течаща вода, непрекъснато парно отопление и прозорец. Това обявиха комисар Росен Милотинов - шеф на Областна работа " Изпълнение на наказванията " в София и Маргарита Дойчинова - началник на бранш " Арести " в същата работа по Нова тв.

Двамата отхвърлиха изказванията на Иванчева и Петрова за неприятни условия в ареста. Иванчева и Петрова са арестувани по обвинявания в искане на рушвет от предприемача Александър Ваклин, с цел да придвижат документите за строителство на жилищен комплекс. Двете бяха арестувани при демонстративен арест на столичния бул. " В. Левски " през април.

Условията в ареста са идентични за всички, увери Дойчинова.

След жалбите на Иванчева и Петрова килията била дезинфекцирана, а прозорецът - почистен.

" В менюто на арестантите наложително има месо, риба, в това число и десерти. Застояла, мухлясала и негодна храна не се дава. Краставиците, които бяха показани, евентуално са подхвърлени по време на рандеву. Ненарязани краставици в ареста не се дават ", съобщи комисар Милотинов.

Той отхвърли и изказванията, че след всяко рандеву двете са събличани чисто голи, с цел да бъдат тествани.

" Няма такова нещо. Проверката се прави с металодетектор, без да се събличат ", сподели комисар Милотинов.

Дойчинова пък изясни, че наложително един път седмично на всеки задържан се прави медицински обзор, а при необходимост - неотложно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР