Киевският режим иска да манипулира ситуацията около Азовстал в свои

...
Киевският режим иска да манипулира ситуацията около Азовстал в свои
Коментари Харесай

Захарова обвини украинските власти в манипулиране на ситуацията около Азовстал

Киевският режим желае да манипулира обстановката към Азовстал в свои ползи и да я употребява като „ коз в ръкава “. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik..

„ Киевският режим желае да манипулира тази обстановка, като употребява хората там във всички вероятни случаи в собствен личен интерес “, сподели Захарова.

Според нея Зеленски има вяра, че човек би трябвало да има избран коз в ръкава си. Той може да е ужасяващ, кървясъл, само че съгласно неговите разбирания това е такава карта, с която „ можете да играете безпределно “.

По-рано генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на среща с съветския президент Владимир Путин казаче международната организация схваща какъв брой тежка е обстановката в Мариупол. „ Отново, във връзка с тази обстановка, бих желал да кажа, че Организация на обединените нации е подготвена да активизира изцяло своите логистични качества, човешки запаси, дружно с МКЧК [Международния комитет на Червения кръст]. Вчера приказвах с Петер Маурер, той изцяло поддържа тази самодейност и е подготвен да работим дружно. Идеята е, че би трябвало да работим дружно, дружно с въоръжените сили на Русия и Украйна, с цел да разгадаем проблемите един път вечно.

Първоначално това ще бъде интервенция за изтегляне на цивилни от централата. Русия непрекъснато е упреквана, че тази евакуация не е осъществена. От друга страна Русия разгласи основаването на коридори, които обаче не се употребяват.

Готови сме дружно - дружно с МКЧК, Украйна и Русия - да оценим обстановката след два-три дни. Това ще разреши евакуацията на искащите да се изтеглят. Разбира се, това е непринуден развой “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации.

На собствен ред Владимир Путин подсети на Гутериш за опцията цивилните да изоставен територията на цех Азовстал. „ Могат да излязат и това е всичко. Примерът за цивилизовано отношение към тези хора е явен. И всички го виждат, просто говорете с тези хора, които излязоха от там.

Какво по-лесно от това за военните или за представителите на националистическите батальони да освободят цивилните? Просто е закононарушение да държиш цивилни там като жив щит, в случай че въобще ги има “, съобщи съветският президент.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР