Киев. В Украйна е започнало изграждането на завод за производство

...
Киев. В Украйна е започнало изграждането на завод за производство
Коментари Харесай

УНИАН: Украйна е започнала строителството на завод за производство на Bayraktar

Киев. В Украйна е почнало построяването на цех за произвеждане на турски безпилотни летателни апарати Bayraktar. Това съобщи в петък основният изпълнителен шеф на Baykar Makina Халук Байрактар, представен от украинската осведомителна организация УНИАН .

Генералният шеф разкри, че към този момент са почнали построяването на фабрика „ Байкар “, както и проучвателен център и център за усъвършенствано произвеждане.

Във вторник украинският дипломат в Турция Василий Боднар съобщи, че построяването на цех за произвеждане на турски безпилотни летателни апарати Bayraktar в Украйна ще отнеме няколко месеца, а първата продукция може да излезе преди края на 2023 година

На 3 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети Киев. По време на визитата му бяха подписани осем междудържавни документа, в това число съглашения за съдействие в региона на високите технологии, авиацията и космоса, които ще разрешат построяването на цех за произвеждане и поддръжка на Bayraktar в Украйна. На 19 юли украинският кабинет утвърди законопроект за одобрение на съглашението с Турция. На 8 август Боднар разгласи, че Baykar Makina е закупила имот в Украйна за построяването на цех.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР