Киев. В социалните мрежи се появи снимка на последствията от

...
Киев. В социалните мрежи се появи снимка на последствията от
Коментари Харесай

УНИАН: Появи се снимка на „Бердянск“ след руския обстрел

Киев. В обществените мрежи се появи фотография на следствията от обстрела на съветските военни по украинския артилерийски катер „ Бердянск “, оповестява организация УНИАН .
„ Повредите на МБАК „ Бердянск “. В наше време бронята очевидно не избавя... “. Снимката е оповестена от ръководителя на Украинския боен център Тарас Чмут.
Украинският боен публицист полковник Владислав Волошин също качи фотографията на пробойната. „ Стреляли са на проваляне по персоналния състав, непосредствено по кабината, а не по моторите “, написа той във „ Facebook “.
УНИАН напомня, че на 25 ноември сутринта Русия блокира Керченския проток за украинския буксир „ Яни Капу “ и два военни катера „ Бердянск и „ Никопол “, които са осъществявали планов преход от Одеса към Мариупол.
От командването на украинските Военноморски сили са подчертали, че са уведомили авансово съветската страна за желанието си да осъществят прехода в сходство с интернационалните правила за застраховане на сигурността на корабоплаването.
Руският пограничен транспортен съд „ Дон “ е протаранил украинският рейдови буксир, в следствие от което той е бил опустошен. Освен това, при излизането от Керченския проток съветските кораби са разкрили огън на проваляне по украинските кораби, които са се завръщали към Одеса, без да са получили информация дали ще могат да преминат през пролива. Шест украински военнослужещи са ранени, останалите членове на екипажа са пленени.
Според другите данни, общо са хванати 23 или 24 украински военнослужещи.
Украинската организация отбелязва още, че президентът на Украйна Петро Порошенко и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео са провели телефонен диалог и са координирали дейностите си за по-нататъшно противопоставяне на съветската експанзия срещу Украйна, в това число в региона на Керченския проток.
Освен това е обнародвано заявление на Помпео, в което той приканва Порошенко и Путин да осъществят пряк контакт за разрешаване на обстановката със задържането на украинските кораби и екипаж от съветските военни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР