Киев уведоми съюзниците за трикратно надмощие на руската огнева мощ

...
Киев уведоми съюзниците за трикратно надмощие на руската огнева мощ
Коментари Харесай

Киев уведоми съюзниците за трикратно надмощие на руската огнева мощ на фронтовата линия

Киев уведоми съдружниците за трикратно превъзходство на съветската огнева мощност на фронтовата линия. Украйна уведоми Европейски Съюз и за сериозен дефицит на артилерийски снаряди, оповестява Bloomberg, базирайки се на писмо от ръководителя на украинското министерство на защитата Умеров. Русия е разположила три пъти повече огнева мощност на фронтовата линия, а дефицитът на муниции във въоръжените сили на Украйна единствено се задълбочава, акцентира министърът.

Украйна предизвести съдружниците си, че е изправена пред „ сериозен “ дефицит на артилерийски снаряди, до момента в който Русия разположи три пъти повече огнева мощност на фронтовите линии.

Министърът на защитата Рустем Умеров сподели тази седмица на сътрудниците си от Европейския съюз за голямото числено преимущество на съперника, пред което са изправени неговите войски, до момента в който се пробват да отхвърлен нови съветски офанзиви. Според документ, получен от Bloomberg,  Украйна не може да изстрелва повече от 2000 снаряда дневно по цялата фронтова линия, която се простира на 1500 километра. Това е по-малко от една трета от общото количество муниции, които Русия употребява.

Задълбочава се дефицитът на оръжия в Украйна

Недостигът на оръжия в редиците на украинските въоръжени сили се задълбочава всеки ден, добави Умеров и прикани съдружниците от Европейски Съюз да създадат повече, с цел да изпълнят отговорностите си за доставка на милион артилерийски снаряда. Той означи, че Украйна би трябвало най-малко да доближи огневата мощност на врага.

„ Обикновено страната, която има повече муниции за по-нататъшни борби, печели “, сподели Умеров, съгласно документа.

В сряда Европейски Съюз призна, че ще достави по-малко от половината от обещаните снаряди до крайния период през март, само че даде обещание още съвсем 600 000 до края на годината.

Украйна се нуждае от 200 000 155-мм снаряда на месец, се споделя в документа.

Според Естония Москва създава съвсем два пъти повече снаряди, до момента в който още към милион снаряди ще бъдат доставени от Северна Корея. На среща на министрите на защитата в сряда Европейски Съюз съобщи, че може да доближи равнища на произвеждане от един милион снаряда годишно и чака да удвои производството до два милиона през 2025 година Съединени американски щати също по този начин усилват производството на ракети, с цел да оказват помощ на Украйна да посрещне потребностите си.

Източник: Bloomberg,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР