Киев. Украинците отново са потвърдили избора си за независимост, стичайки

...
Киев. Украинците отново са потвърдили избора си за независимост, стичайки
Коментари Харесай

Зеленски на Деня на независимостта: Украйна няма да търси разбирателство с терористи

Киев. Украинците още веднъж са удостоверили избора си за самостоятелност, стичайки се във военните комисии, териториалната защита и доброволческото придвижване. В момента Киев няма да търси съгласие с „ терористите “ и ще приключи войната с победа. Това сподели президентът Володимир Зеленски в поздравлението си по случай Деня на независимостта на Украйна, предава УНИАН .

„ На 24 февруари се падна на нас да потвърдим думите с каузи. На този ден в действителност се организира вторият общоукраински референдум. Отново - главният въпрос. Отново - решаващият избор. Но този път беше належащо да се каже „ да “ не в бюлетината, а в душата и съвестта. Отидете не в секциите, а във военните набори, териториалната защита, доброволческото придвижване, осведомителните войски или просто работете устойчиво и съзнателно на мястото си, с цялостна мощ, за една обща цел “, акцентира президентът.

Според него всеки се е трансформирал - някой се е родил повторно, а някой е липсващ - липсващ е като човек, персона, жител, родолюбец и сигурно като украинец.

„ Повече няма да си пречим. Ние направихме избор. За едни това е Мариупол. За други - Монако “, акцентира президентът на Украйна.

Той означи, че украинците са се обединили и има нова нация, която се е родила на 24 февруари в 4 сутринта. Тя не се е родила, а е възкръснала, акцентира президентът.

„ Нацията, която не плака, не крещеше, не се уплаши. Не избяга. Не се отхвърли. И не не помни “, съобщи Зеленски.

Той означи, че врагът е считал, че ще бъде приветстван с цветя и шампанско, а в подмяна е получил коктейли Молотов, чакал е да чуе овации, само че чува „ гърмежи “. Според него руснаците са желали да създадат церемониал в центъра на Киев, само че през днешния ден на Крещатик може да се види този „ церемониал “ – разрушената техника на врага. По думите на президента на Украйна, страната ще се бори до край с нашественика.

„ Няма да търсим взаимно съгласие с терористите. Въпреки че разбираме съветския език, който вие дойдохте да отбраните. А те убиха хиляди хора, които пристигнаха да освободят “, акцентира той. В същото време Зеленски означи, че Джонсън, който приказва британски, в този момент е по-разбираем и непосредствен до украинците, в сравнение с убийците, изнасилвачите и мародерите, които са създали всичко „ на съветски “.

„ Ние не сядаме на масата за договаряния от боязън, с опрян револвер. За нас най-страшното желязо не са ракетите, самолетите, танковете, а оковите. Не окопите, а оковите “, акцентира президентът.

В същото време той добави, че „ украинците ще вдигнат ръце единствено един път - когато честват своята победа в цяла Украйна, тъй като ние не търгуваме с нашите земи и нашите хора - всичките 25 района, без никакви отстъпки или взаимни отстъпки “.

„ Донбас е Украйна. И ние ще го върнем, без значение какъв е този път. Крим е Украйна. И ние ще го върнем. Какъвто и да е този път “, акцентира Зеленски.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР