Киев подготвя офанзива, чието основно направление ще бъдат Луганск и

...
Киев подготвя офанзива, чието основно направление ще бъдат Луганск и
Коментари Харесай

Билд: Следващите шест месеца решават войната. Украйна готви настъпление към Луганск и Запорожие

Киев приготвя атака, чието главно направление ще бъдат Луганск и Запорожие, като задачата е да се пресечен сухопътните връзки на съветските войски с Крим, написа немският вестник Bild, базирайки се на неназован чиновник на НАТО.

Според източника на вестника " Русия с право счита, че главната украинска атака ще се организира в " Луганска и Запорожка област ". Служителят на алианса съобщи, че украинските въоръжени сили ще се опитат да " унищожат сухопътния мост към Крим ".

Официалният представител е убеден, че Киев ще употребява западни оръжия още през май. Страните от алианса към този момент са доставили към 500 танка и бронетранспортьора, научиха публицисти. Американският вестник " Политико " също писа, че украинските въоръжени сили ще стартират нахлуване до май.

„ Обучение, материали, логистика и познания на тайните служби – сега сътрудниците на Украйна вършат всичко допустимо, с цел да извършат сполучлива контраатака “, сподели служителят на брифинг. И още: „ Това, за което се готвим, е пролетно или лятно нахлуване. Предстоящите шест месеца ще бъдат основен интервал във войната освен за Украйна, само че и за съдружниците. "

Източникът от НАТО на " Билд " не изключва опцията Украйна да стартира офанзива против Крим, който е под съветски надзор от 2014 година " Киев има право да си върне цялата украинска територия ", сподели официозът искрено.

По-рано офицерът от украинската войска Валерий Прозапас съобщи, че украинската войска не може да организира съществени настъпателни интервенции в Донбас заради липса на сили и средства. Според него обстановката е достигнала до оперативна невъзможност.

На собствен ред украинският вицепремиер по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Оля Стефанишин съобщи, че Киев чака оръжия от Запада, с цел да не отиде " на съветските позиции с празни ръце ". Министърът на защитата Олексий Резников приказва през февруари за подготовката на контранастъпление.

Председателят на придвижването " Ние сме дружно с Русия ", член на основния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожие Владимир Рогов счита, че нахлуване в тази посока може да бъде съдбовно за ВСУ. Според него Съединени американски щати принуждават Киев да настава на юг.

По-рано заместник-секретарят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев съобщи, че вероятно нахлуване против Крим би означавало ескалация на спора и прикани украинските управляващи да схванат, че сходни опити ще срещнат " неминуем ответен удар " с потребление на всевъзможен тип оръжие.

Москва нееднократно е посочвала, че е подготвена за договаряния, само че Киев е въвел законодателна възбрана за тях. Владимир Зеленски съобщи по-рано на срещата на Г-20, че " няма да има Минск-3 ". Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че сходни думи " безусловно удостоверяват " позицията на Киев за отвращение за договаряния.

От своя страна Кремъл уточни, че не вижда никакви предварителни условия за напредване на обстановката в Украйна в мирна посока сега. Те обявиха, че абсолютният приоритет на Русия е постигането на задачите на специфичната интервенция, което сега, както съобщи президентската администрация, е допустимо единствено с военни средства. Те прибавиха, че Москва прави оценка напъните на всички страни, които се пробват да доведат разрешаването на спора в Украйна до спокойно развиване, само че но към този момент това е невероятно.

Германският " Билд " написа още, че съгласно водещи анализатори на НАТО Украйна, и Русия са изправени пред " сериозни шест месеца ".

 

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР