Киев и Москва се обвиняват взаимно за ударитеВойната преминава все

...
Киев и Москва се обвиняват взаимно за ударитеВойната преминава все
Коментари Харесай

Дронове-камикадзе избухват от Одеса до Запорожие

Киев и Москва се упрекват взаимно за ударите
Войната минава от ден на ден в софтуерен режим

Украйна продължава да обстрелва АЕЦ “Запорожие ”

Пристанищният град Одеса в Южна Украйна още веднъж беше нападнат в неделя с ирански дронове-камикадзе, употребявани от съветските сили, оповестиха украинските въоръжени сили, до момента в който съгласно съветските медии, техни противовъздушни системи са осуетили опит за нахлуване с сходни безпилотни апарати против Запорожската атомна централа.

“Одеса още веднъж беше атакувана от противников дронове-камикадзе ”, които три пъти удариха административна постройка в центъра на града, заяви Южното оперативно командване на украинската войска. Дрон е бил свален и няма регистрирани жертви, съгласно командването, чиято говорителка Наталия Гуменюк сподели пред Агенция Франс Прес, че “това са ирански дронове ”.

В петък ирански дрон “Шахид-136 ” бе бил свален над Черно море, съгласно украинската войска, която също твърди, че е свалила различен модел ирански дрон, “Мохаджер 6 ”, в различен регион на конфликти с съветските въоръжени сили.

Украйна разгласи същия ден, че ще “значително понижи ” дипломатическото наличие на Иран в страната като възмездие за доставките на дронове от Техеран до Москва, унищожаване на акредитацията на иранския дипломат и “значително понижаване ” на дипломатическия личен състав на иранското посолство. Техеран съобщи, че съжалява за това решение, “базирано на неоснователна информация, предадена от непозната медийна агитация ” против Иран.

Същевременно в неделя бе обявено, че съветските сили са предотвратили опит на въоръжените сили на Украйна да нанесат удар по Запорожката атомна електроцентрала с дронове-камикадзе. Това съобщи формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, чиито думи цитира ТАСС.

“Опитите на въоръжените сили на Украйна да нанесат удар по територията на [Запорожката] АЕЦ с осем дрона-камикадзе бяха предотвратени ”, сподели представител на ведомството, като добави, че дроновете са били свалени отвън територията на централата.

По думите му радиационната конюнктура в АЕЦ “Запорожие ” към този момент е естествена.

Руските сили оповестяват също тъй че са ликвидирали близо 100 задгранични наемници в региона на град Запорожие.

“До 100 бойци и 15 единици военна техника са премахнати посредством ракетен удар по пункт за краткотрайно разполагане на задгранични наемници в региона на град Запорожие ”, се споделя в формалното военно официално съобщение.

Други 50 украински военнослужещи и 28 единици военна техника са унищожени вследствие на удар с високоточно оръжие по пункт за ремонт и възобновяване на техника на Въоръжените сили на Украйна край село Анновка в ДНР, прецизират съветските медии.

Придържайки се към интернационалното право
Сърбия няма да признае съветските референдуми в Украйна


Русия употребява признаването на независимостта на Косово от Запада, като казус за претенциите си, в Сърбия не считат по този начин.

Сърбия няма да признае резултатите от референдумите в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области за присъединение към Русия. Това сподели сръбският външен министър Никола Селакович. Той е представен от ТАСС.

“Република Сърбия, в сходство с Устава на Организация на обединените нации, както и в сходство с общоприетите правила и правила на интернационалното право, не може да одобри резултатите от референдума в украинските райони ”, сподели Селакович.

През 2010 година Международният съд на Организация на обединените нации призна за законна декларацията за самостоятелност на Косово - две години преди този момент управляващите на републиката едностранно оповестиха личната си самостоятелност от Сърбия. Съдът на Организация на обединените нации прегледа въпроса в сходство с решението на Общото заседание, признато в отговор на настояването на Сърбия, напомнят интернационалните наблюдаващи.

През април съветският президент Владимир Путин на среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш напомни, че съгласно решението за Косово територията, с цел да упражни правото си на самоопределяне, не е длъжна да кандидатства за позволение за оповестяване суверенитет на централните управляващи на страната.

От 23 до 27 септември на територията на Донецката и Луганската национални републики, както и на Запорожка и Херсонска области се организират референдуми за присъединение към Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР