Киберпрестъпник е поискал откуп за пациентски данни на австралийскиq здравноосигурителен

...
Киберпрестъпник е поискал откуп за пациентски данни на австралийскиq здравноосигурителен
Коментари Харесай

Хакери изнудват австралийски здравноосигурителен фонд

Киберпрестъпник е изискал откуп за пациентски данни на австралийскиq здравноосигурителен фонд " Медибанк ", в това число диагнози и лекувания, във втората огромна кражба на данни в страната за месец, предава Associated Press.

Търговията с акции на " Медибанк " на Австралийската борса за скъпи бумаги беше спряна, когато полицията беше предизвестена, че компанията се е свързала с " нарушител ", който желае да договаря за откраднатите персонални данни на пациентите.

" Медибанк ", който има 3,7 милиона обезпечени, сподели в четвъртък, че нарушителят е дал извадка от 100 потребителски полици от хипотетичното евакуиране на 200 гигабайта откраднати данни.

Подробностите включват имена, адреси, дати на раждане, национални здравни идентификационни номера и телефонни номера.

Министърът на киберсигурността Клеър О " Нийл сподели, че най-притеснителното е, че записите на медицински диагнози и процедури също са били откраднати.

Пробивът в " Медибанк ", който О " Нийл разказа като " офанзива посредством рансъмуер ", пристигна месец след като кибератака открадна от телекомуникационната компания " Оптус " персоналните данни на 9,8 милиона клиенти.

Пробивът в " Оптус ", който компрометира персоналните данни на повече от една трета от популацията на Австралия, накара държавното управление да предложи незабавни промени в законите за неприкосновеността на персоналния живот, които ще усилят глобите за компании, които не съумяват да защитят данните на клиентите и ще лимитират количеството данни, които могат да бъдат запазвани.

О " Нийл сподели, че киберпрестъпността е възходящ проблем по света и че Австралия би трябвало да бъде по-добре готова.

Главният изпълнителен шеф на " Медибанк " Дейвид Кокар сподели, че компанията му работи със профилирани компании за киберсигурност, както и с полицейски и държавни специалисти в отговор на пробива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР