Кибернасилието, основано на пола, трябва да бъде криминализирано от Европейската

...
Кибернасилието, основано на пола, трябва да бъде криминализирано от Европейската
Коментари Харесай

ЕП призовава кибертормоза на жени да бъде криминализиран

Кибернасилието, учредено на пола, би трябвало да бъде криминализирано от Европейската комисия. Съветът на Европейски Съюз е належащо да разшири листата на “престъпленията на Европейски Съюз “, с което публично да признае, че онлайн тормозът, учреден на пола, е изключително тежкo закононарушение. Това приканва отчет на Европейския парламент, който упорства да се предложи инструкция, която да обезпечи отбрана и обезщетение на жертвите на принуждение в сходство с Истанбулската спогодба, пишат от Екологичен потенциал.

Една от всеки пет млади дами на възраст сред 18 и 29 години е съобщила за онлайн кибер полов тормоз в Европейски Съюз. Кибернасилието, учредено на пола, пораства непрекъснато и визира освен жертвите, само че и обществото като цяло. 

Затова и Еврокомисията ще предложи още през март 2022 година закон, който би трябвало да вкарат всички членки. Той е ориентиран против насилието над дами и ще включва предварителна защита, отбрана и дейно наказателно гонене - както онлайн, по този начин и офлайн.

“Става въпрос  за правата на индивида, за демокрацията: би трябвало да подсигуряваме, че всяка жена е в в сигурност от принуждение ”, сподели съдокладчикът в Екологичен потенциал, Силвия Спурек от Зелените.

Предвижда се наказуеми да бъдат кибертормозът, преследването в онлайн пространството и нарушаването на неприкосновеността на персоналния живот. Сред незаконните дейности са показват: наблюдение и следене; закани за принуждение, сексистки изявления и всяване на ненавист. За тормоз ще се счита и противозаконният достъп до известия или до профили в обществените мрежи на трето лице.

„ Призоваваме за неотложно приемане на законодателство, което би трябвало да включва и ограничения за поддръжка на дейностите на държавите-членки в региона на предварителната защита. Насилието, учредено на пола, във всичките му форми е закононарушение, към което би трябвало да демонстрираме нулева приемливост! “ – съобщи докладчикът Елисавет Воземберг-Вриониди от ЕНП.

И до момента в който съгласно изследване на службата на Екологичен потенциал за парламентарни проучвания кибернасилието, учредено на пола, е е събитие, което е било немислимо преди 30 година, то през днешния ден тъжната статистика сочи, че броят на дамите и младите девойки, които стават цел на тормоз онлайн, нараства заплашително, а нуждата от ограничения става все по-осезаема.
Нито една повече!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР