Кибератаки удариха украинското летище Одеса и метрото в Киев, правителствен

...
Кибератаки удариха украинското летище Одеса и метрото в Киев, правителствен
Коментари Харесай

Кибератаки удрят летище и метро в Украйна

Кибератаки удариха украинското летище Одеса и метрото в Киев, държавен екип за спешна компютърна реакция (CERT) разяснява, че нова вълна от хакерски офанзиви навлиза в страната и изисква транспортните мрежи да бъдат изключително деликатни, оповестява " Ройтерс ".

" Преди всичко желаеме притежателите на телекомуникационни системи, други осведомителни запаси , транспортна инфраструктура, както и елементарни консуматори на интернет, да съблюдават по-строги правила за киберсигурност " , се споделя в изказване на CERT-Украйна.

Киберполицията и министерство на инфраструктурата оповестяват, че офанзивите през днешния ден не наподобява да са всеобщи. Централната банка декларира, че банковата система работи обикновено.

Летище Одеса оповестява, че са засилили ограниченията за сигурност, до момента в който метрото в Киев оповестява за офанзива против платежната си система.

" IT системата на интернационалното летище в Одеса е била наранена от хакерска офанзива. Всички услуги на летището работят в по-строг режим ", се споделя в известие на летището.

Украйна счита, че Русия стои зад постоянните офанзиви против компютърните им системи и се пробва да вкара национална тактика, която да обезпечи сигурността на държавните институции и огромните компании.

Москва отхвърля да има общо с хакерски атаки против Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР