Предимство при финансиране на културата и секторите в изкуството, така

...
Предимство при финансиране на културата и секторите в изкуството, така
Коментари Харесай

За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се обявиха от ГЕРБ-СДС в Пловдив

Предимство при финансиране на културата и секторите в изкуството, тъй че всяка година да се надгражда– това е главното обръщение, което претендентите от листата от ГЕРБ-СДС в Пловдив проф. Даниела Дженева и Деница Николова направиха по време на срещата им с представители на културния бранш в града.
 
Сред участниците бяха музейни служащи, галеристи, занаятчии, писатели, музиканти, мениджъри, хора, които творят и провеждат огромни фестивали в Пловдив.
 
Освен това е належащо да се отговори на настояванията на бранша и да бъде реализирана стандартизация и категоризация на музеите, с цел да може по този метод и финансирането да бъде заслужено разпределено сред тях по отношение на опциите за развиване и изискванията, в които работят.
 
Професор Даниела Дженева и Деница Николова обаче подчертаха, че нужните промени в Закона за културното завещание зависят от болшинството в Народното събрание. Да, работим и ще продължаваме да работим в тази посока, с цел да реализираме стандартизация и категоризация, безапелационни бяха претендентите за представители в 50-тия български парламент от ГЕРБ-СДС. На тяхното внимание бе показано искане за финансиране и особено отношение към неправителствения бранш в областта на културата.
 
Благодарение на тези регулярни срещи и обстоятелството, че секторът е държал тясна връзка с пловдивските депутати, на национално равнище са се поставяли тематики, по които след това са водени борби и са постигани положителни резултати, акцентира заместник-кметът по просвета Пламен Панов и като образец даде постигнатото от музеите в настояването им за по-достойно възнаграждение на техните чиновници. 
 
Второто място на професор Даниела Дженева – живописен началник на Ансамбъл " Тракия ”, хореограф, академични учител, е място за културата на град Пловдив в българския парламент, обявиха участниците.
На изборите на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с № 22 в бюлетините. За постоянна България в сигурна Европа!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР