Kia освежи Sorento - в допълнение към новата предница, през

...
Kia освежи Sorento - в допълнение към новата предница, през
Коментари Харесай

Kia Sorento 2024 - с нов облик и технологично надграждане

Kia освежи Sorento - в допълнение към новата предна част, през идната година корейският SUV ще получи усъвършенстване на комфорта и дизайна, нови технологии и обновени асистиращи системи. Сегашното четвърто потомство на Kia Sorento излезе на пазара през октомври 2020 година

Този SUV от междинен клас има съществени нововъведения след фейслифта - предницата с нов похлупак към този момент демонстрира логото на Kia, което преди беше на решетката на радиатора. Новите отвесни фарове са отделени от решетката и за разлика от хоризонтално завършените на предшественика, отделени от решетката с новата триизмерна конструкция.

Новият „ автограф “ на дневните светлини, чийто дизайн откъм гърба е с по диагонал ситуирани задни светлини, има за цел да припомня за съзвездия, а новата предна ризница с подчертана отбрана против вклиняване акцентира здравия темперамент на SUV.

Най-забележимата смяна в интериора е новият дизайн на арматурното табло и централната подпора с непрекъснати хоризонтални линии. Под сензорния екран, нов многорежимен надзорен блок с две въртящи се контроли и серия от сензорни бутони предлага пряк достъп до най-важните функционалности на инфоразвлекателната система и климатичния надзор, без да се постанова да се ровите надълбоко в менютата. Само с едно допиране на пръста цялата контролна лента може да се превключи от инфотейнмънт към климатичен надзор или назад.

Водачът и пасажерът начело към този момент могат да полегнат комфортно по време на почивки. Също по този начин оригиналност в гамата от съоръжение е седалката на лидера с функционалност за масаж, при която лумбалната опора и страничните подпори на облегалката също могат да се трансформират. Отопляемият кожен волан към този момент може да се контролира електрически по височина и дълбочина.

С новия вид на интериора в цвят Sage Green, Kia употребява опция на устойчива кожа и пластмаса, направена от рециклиран PET за първи път в седалките на Sorento. При проектирането на интериора дизайнерите са употребявали и рециклируем PET плат, наред с други неща.

Новите комфортни за потребителя технологии включват различаване на пръстови отпечатъци, което може да се употребява за активиране на персоналния профил на лидера и пускане на автомобила. Смартфонът може да се употребява като ключ за транспортно средство в бъдеще. Head-up екранът към този момент проектира своята информация върху предното стъкло в размер от 10 инча вместо предходните 8,5 инча. Сензорният екран също е повишен, като диагоналът му към този момент е 12,3 инча вместо 10,25 инча.

Новият магистрален Assistant 2.0 може независимо да сменя лентите с избрана скорост, незабавно щом лидерът алармира в подобаващата посока. В допълнение към функционалността за завиване, системата за предизвестие за преден конфликт към този момент разполага и с различаване на напречен трафик и при нужда и опция прави маневри за отбягване. Системата към този момент предотвратява и конфликти с транспортни средства начело или насрещни транспортни средства в прилежащата лента. Оптимизираната камера за кръгообразен преглед към този момент предлага триизмерно изображение на екрана и обезпечава по-голяма сигурност при маневриране.

Изборът на задвижване продължава да бъде общоприетият Plug-in хибрид със задвижване на всички колела като топ мотор, както и цялостният хибрид и 2,2-литровият дизел, всеки от които се предлага като задвижване на всички колела или единствено предно. Дизелът е с осемстепенна кутия със сдвоен съединител, двата хибридни разновидността са с шестстепенен автоматик. Всеки от тях комбинира електрическото задвижване с 1,6-литров турбо бензинов мотор. Дизеловата версия на ревизирания Sorento ще бъде налична за поръчка от януари 2024 година, като двата хибридни модела ще последват през първото тримесечие.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР