Keyless технологията, която позволява да запалим автомобила, докато ключът е

...
Keyless технологията, която позволява да запалим автомобила, докато ключът е
Коментари Харесай

Hyundai, отключването с пръстов отпечатък и поредната иновация

Keyless технологията, която разрешава да запалителен автомобила, до момента в който ключът е в джоба ни, към този момент не е оригиналност, а следващата екстра, за която да си доплатим, поръчвайки нов автомобил. Но откакто една нововъведението се трансформира в стандарт, е време за нещо ново.

И този път то идва от Hyundai. Корейският авто производител изпраща 2018 година и посрещна 2019 година с новината за едно много любопитно изобретение в последния модел Santa Fe. Той бе показан на 16 декември на ревю в Китай.

Автомобилът се отличава от останалите нови модели на пазара със своята новаторска технология, работеща с пръстов отпечатък. Сензори, които го разпознават, се намират на мястото на ключалката на шофьорската врата, както и там, където кардинално пъхаме ключа, с цел да запалителен.

Разбира се, тази екстра няма да участва във всички коли, а ще е налична против доплащане, и то към този момент единствено за китайския пазар. Очаква се обаче в края на 2019 година или началото на 2020 година технологията да бъде налична за повече искащи.

Какво ще можем да вършим

На първо място, да отключим своя SUV, без да се постанова да търсим ключове. Но авансово сме основали база данни, която да подхожда на съответния отпечатък. Така умната система може дa ни разпознае и да знае по какъв начин нагласяме огледалата и седалката си, както и на какъв брой градуса пускаме климатика в купето.

Ако колата се употребява от повече от един човек, тези настройки сe трансформират автоматизирано. Можем и да стартираме мотора с допиране на другия датчик, който е отдясно на кормилото.

На пръв взор всичко звучи ужасно, само че незабавно идва ред на съмненията. Първо е това дали датчикът от външната страна на вратата ще работи безгрешно при разнообразни климатични условия, написа Мotor Аuthority.

След това се замисляме няма ли да е прекомерно елементарно някой да открадне чисто новия ни Hyundai посредством неестествен пръстов отпечатък, който към този момент не е толкоз мъчно да се създаде.

От автомобилния производител твърдят, че шансът датчикът за пръстов отпечатък да даде неточност или да регистрира погрешно е 1 на 50 хиляди. А ние заключваме, че концепцията е добра, само че ще би трябвало малко време, с цел да завоюва доверието ни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР