КЕВР утвърди 60,58 лв./Mwh за цена на природния газ за

...
КЕВР утвърди 60,58 лв./Mwh за цена на природния газ за
Коментари Харесай

Последно! Ново решение за цената на газа

КЕВР утвърди 60,58 лева./Mwh за цена на природния газ за месец юли, оповестиха от енергийния регулатор. Според информацията, това е намаляването на цената с над 8 % по отношение на м. юни. Утвърдената цена от 60,58 лева./MWh е с 8 % по-ниска от цената за м. юни, която беше в размер на 65,82 лева./MWh.

Цената не включва таксите за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. На тази цена „ Булгаргаз “ ЕАД ще продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.В одобрената цена на природния газ са включени съставените елементи цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, съставния елемент за активността „ социална доставка “ и съставния елемент за компенсиране на разноски, които покриват разноските на " Булгаргаз " ЕАД за предпазване на количества в газохранилището в „ Чирен “, в осъществяване на отговорности по Плана за деяние при изключителни обстановки.
-->
В ценовия микс за м. юли е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора „ България - Гърция “ /IGB/, според настоящия дълготраен контракт с Азербайджан. Тези количества покриват 72,2 % от потреблението за месеца и имат основно значение за реализиране на удобни цени на синьото гориво, пишат от КЕВР.

С обезпечените количества се покриват уговорките на публичния снабдител за м. юли - към крайните доставчици и топлофикационните сдружения, както и количествата по двустранните контракти с индустриални клиенти, твърдят от регулатора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР