Кевин Маккарти не е готов да се откаже от договореното споразумение за финансиране въпреки консервативната опозиция

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че не
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че не е готов да се откаже от споразумението за краткосрочно държавно финансиране, договорено от членовете на Групата на свободата на Камарата и Групата на Main Street, въпреки предупрежденията от множество консервативни членове, че ще се противопоставят на сделката.

„Чели ли са го? Едно нещо винаги знам, понякога те не са го прочели докрай“, каза Маккарти пред CNN в понеделник. „Нека ги оставим да разберат какво е и да видим къде са.“

В неделя CNN съобщи, че група от шестима членове на републиканците – трима от консервативната фракция на свободата на Камарата и трима от ориентираната към центристката фракция Main Street – са работили през уикенда, за да финализират предварителна сделка по краткосрочен план за разходи, на който се надяват ще получи бай-ин от цялата Републиканска конференция.

Маккарти може да си позволи да загуби само четири гласа при продължаващо споразумение за преструктуриране, без да разчита на гласовете на демократите – което може да изложи на риск поста му на оратор. Няколко членове туитнаха своето противопоставяне на сделката в неделя вечерта, след като тя излезе на повърхността, включително представителите Ели Крейн от Аризона, Кори Милс от Флорида, Мат Гец от Флорида и Дан Бишъп от Северна Каролина.

Притиснат как тази сделка все още няма да успее да мине в Сената, дори ако по някакъв начин съберат достатъчно гласове, за да я прокарат в Камарата, Маккарти отговори: „Хубаво е, че обичам предизвикателството, защото всеки ден ще бъде предизвикателство. Все още не сме на 30 септември.

Държавното финансиране е планирано да изтече на 30 септември.

Споразумението, според източници от Републиканската партия, запознати с въпроса, които говориха с CNN в неделя, ще съчетае 31-дневно продължаващо решение с пакет за гранична сигурност, одобрен от Републиканската партия, но без разпоредбите на законопроекта за E-Verify, национален имиграционен статут база данни.

Законопроектът за краткосрочните разходи също ще наложи някои съкращения на разходите, вместо да поддържа финансирането на правителството на сегашните нива. Докато отделите по отбраната и по въпросите на ветераните ще бъдат поддържани на нивата на финансиране, други агенции ще бъдат изправени пред съкращения с приблизително 8%.

Законопроектът не включва искането на Белия дом за 40 милиарда долара допълнително финансиране за природни бедствия и войната в Украйна, което лидерите в Сената и на двете партии искат да бъде приложено към всеки законопроект за временно финансиране.

В понеделник Маккарти каза, че планира да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, когато дойде в Капитолия тази седмица, въпреки че няма планове Зеленски да информира Републиканската конференция в Камарата на представителите.

От другата страна на Капитолия ръководството на двете партии в Сената покани президента на среща в целия Сенат, докато лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър и лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл настояват за помощ за Украйна. Маккарти обаче каза пред репортери „не“, когато беше попитан дали помощта за Украйна ще бъде добавена към законодателството за правителствено финансиране в Камарата.

Той също така защити решението си да не включва допълнително финансиране за помощ при бедствия в каквото и да е законодателство за финансиране, като аргументира, че ако приемат временно законодателство, това ще възстанови Фонда за помощ при бедствия на FEMA с 20 милиарда долара.

„Това ще доведе до бедствията в тези щати – Флорида, Калифорния, Върмонт, Хавай, те биха могли да разполагат с тези ресурси“, каза Маккарти.

Запитан дали е разговарял с ръководството на Сената относно усилията им да финансират правителството, Маккарти каза, че е разговарял с Макконъл в края на миналата седмица, след като опитите на Сената да прокарат своя версия на три законопроекта за бюджетни кредити удариха на камък, когато републиканският сенатор Рон Джонсън от Уисконсин възрази срещу ускоряване на процеса.

„Разговарях с Макконъл, след като Сенатът се провали миналата седмица. Говорих и с тях, за да видя накъде отиват“, каза той пред CNN. „Изглежда, че всички са в трудна ситуация. Нищо не е лесно.”

Лорън Фокс и Мелани Занона от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР