Кевин Магнусен спечели квалификацията за Гран при на Сао Пауло

...
Кевин Магнусен спечели квалификацията за Гран при на Сао Пауло
Коментари Харесай

Кевин Магнусен сензационно спечели квалификацията на Интерлагос

Кевин Магнусен завоюва квалификацията за Гран при на Сао Пауло във Формула 1. Така той си обезпечи тръгване от първа позиция в утрешната спринтова конкуренция. Пилотът на Хаас се възползва най-добре от променливите условия на пистата Интерлагос и завъртя най-бързата обиколка за 1:11.674 мин. 30-годишният Магнусен направи най-силното си достижение преди да завали.

На втора позиция се подреди международният първенец Макс Верстапен. Състезателят на Ред Бул изостана на 0.203 секунди от датчанина. Трети е водачът на Мерцедес - Джордж Ръсел, които е на 0.385 секунди след водача.

Британецът беше единственият водач, който се озова в зоната за сигурност в хода на тренировката, откакто позволи неточност и затъна в чакъла. Това наложи прекъсването на сесията, а след нейното обновяване пистата беше мокра и водачите не можаха да подобрят своите резултати.

Ландо Норис, Карлос Сайнс, Естебан Окон и Фернандо Алонсо допълниха челната седмица. Люис Хамилтън ще започва осми, а на петата редица ще бъдат двамата кандидати за второто място в крайното класиране във Формула 1 през 2022 година Серхио Перес и Шарл Леклер. Монегаскът пое риск в третата фаза на квалификацията, започвайки своето присъединяване в нея с гумите интермедия. Това обаче се оказа изцяло неверното решение и той ще потегли едвам 10-ти.

Съботното спринтово съревнование в Сао Пауло ще дефинира и стартовата решетка за Гран при на Бразилия в неделя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР