Керамични отломки в Реал Алто не могат да бъдат свързани

...
Керамични отломки в Реал Алто не могат да бъдат свързани
Коментари Харесай

Откриха в Еквадор неизвестна цивилизация

Керамични парчета в Реал Алто не могат да бъдат свързани с нито една известна просвета
Отломки от керамични съдове, основани от незнайна до момента цивилизация, откриха учени от Екв  адор, Русия и Япония. Артефактите са датирани от 4640 - 4460 година прочие Христа, заяви Физ.орг, представен от Българска телеграфна агенция.  Разкопките са осъществени на археологическия обект Реал Алто в Еквадор. Артефактитете са открити на дълбочина 75-100 сантиметра подземен.

Периодът, когато са основани керамичните съдове, граничи с началото на съществуването на една от най-древните американски култури - Валдивия, чийто генезис към този момент е мистерия.

Тези керамични съдове обаче се разграничават от обвързваните с културата Валдивия свои аналози по композицията на декоративните детайли и метода на основаване на изображенията. Намерените парчета са свързани с фрагменти, които бяха открити на обекта Реал Алто и други археологически обекти през 70-те и 80-те години на мналия век, само че не са приписани на никоя просвета.

Учените допускат, че в Еквадор е допустимо да се открият следи от още по-архаична просвета и по-късно да се откри дали керамичните съдове от Реал Алто са основани в Еквадор, или са пристигнали от различен район на планетата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР