Кенийски крадец на бебета е осъден след разкриването на BBC

...
Кенийски болничен служител, който беше заловен от BBC да продава
Коментари Харесай

Кенийски болничен служител, който беше заловен от BBC да продава бебе на черния пазар, е осъден за трафик на деца.

Фред Лепаран, който работеше в болницата Mama Lucy Kibaki в Найроби, беше заснет да приема 2050 долара (£1600), за да продаде момченце под грижите на болницата.

Той беше арестуван през 2020 г. след разследване на BBC Africa Eye.

Leparan беше обвинен заедно с друга служителка на болницата, Selina Awour , с кражба на дете.

Awuor беше осъден по три обвинения за неглижиране на деца, но беше оправдан за трафик на деца.

Двойката ще бъде осъдена на 26 септември.

Репортер на Africa Eye първоначално се обърна към Leparan, представяйки се за потенциален купувач, след като чу от източник, че старшият клиничен социален работник е замесен в незаконния трафик на деца от правителството -управлявана болница.

Беше уредена среща в болницата, където Лепаран зададе само бегли въпроси на репортера под прикритие, който каза, че тя и съпругът й са се борили да заченат за тяхното положение, преди да се съгласят да продадат момченцето.

В деня, в който момченцето трябваше да бъде преместено от болницата в държавен дом за деца, заедно с още две деца Лепаран беше заснет да фалшифицира документите за прехвърляне, така че домът да очаква две деца, а не три.

Екипът на BBC гарантира, че и трите деца бяха доставени директно в дома на децата, но засне как Лепаран коригира документите и ги информира, че детето вече е тяхно, за да го вземат.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР