Кения изстреля първия си действащ спътник за наблюдение, който беше

...
Кения изстреля първия си действащ спътник за наблюдение, който беше
Коментари Харесай

Спътник, построен с българско участие, беше изведен в орбита от Space X

Кения изстреля първия си настоящ сателит за наблюдаване, който беше изведен в орбита на борда на американска ракета Space X, заяви Ройтерс, като се базира на директното лъчение от галактическата компания на Илън Мъск.

Спътникът е съединен благодарение на българската аерокосмическа компания " Ендуросат " на цена от 50 млн. кенийски шилинга (372 000 долара) за две години, съобщи Нова ТВ като цитира галактическата организация.

Toй е създаден от деветима кенийски инженери. Ще събира данни за селското стопанство и околната среда, в това число за наводнения, суши и горски пожари. Властите възнамеряват да го употребяват за ръководство на бедствия и за битка с продоволствената неустановеност.

Ракетата " Фалкън 9 ", носеща спътника " Тайфа-1 ", излетя без произшествия от базата Ванденберг в Калифорния към 6:48 ч. по Гринуич, след три отлагания заради неприятно време. Отделянето на спътника от ракетата беше доказано към час и четири минути след изстрелването.

Агенцията твърди, че той ще работи пет години и по-късно ще се разпадне за 20 години, като ще навлезе в атмосферата и ще изгори.

В ракетата-носител бяха изстреляни и 50 потребни товара от други страни, в това число на Турция, по програмата на Space X за споделено пътешестване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР