KEG влиза в групата като самостоятелен бранд с портфолиото си

...
KEG влиза в групата като самостоятелен бранд с портфолиото си
Коментари Харесай

PR агенцията KEG стана част от комуникационната група на Interpartners

KEG влиза в групата като независим бранд с портфолиото си от клиенти и фокус върху корпоративно PR обслужване. Бившият притежател Десислава Пантелеева ще остане в организацията до цялостното й внедряване в групата. Начело застава дългогодишният кадър на Interimage Стела Ерера, която ръководи екип от трима души.
Сделките за придобиване на информационни организации са по-скоро необичайност на българския пазар. Ако се случват такива, то купувачът нормално е холдингова компания, която по този метод разраства портфолиото си от услуги и усилва екипа си за вдишване на по-голямо количество работа.

През август затвори по-скоро ексцентрична за пазара ни договорка. Независимата българска Interpartners Group, в чието портфолио влизат PR организацията Interimage, креативната Interpartners и медийната Media Camp, закупи PR организацията Key Experts Group (KEG). Тя ще продължи да оперира като обособен бранд с фокус корпоративни връзки и работодателска марка. Цената на договорката не е закрепена и може да варира, като цената ще зависи от представянето на KEG до края на годината.
Сделка за няколко месеца
Основаната през 2006 година KEG концентрира активността си в корпоративните връзки, а през последните години и в така наречен креативен PR и образуване на събития. Пандемията, понижените вложенията на клиентите и по-малкото количество планове се отразяват на KEG и сходно на други бизнеси екипът се свива. Въпреки мрачните прогнози за пазара, информационната промишленост се възвърне относително бързо и единствено година по-късно запитванията на клиенти към KEG се усилват. " Не чаках, че ще се възвърнат по този начин бързо всички позиции, клиенти и събития и като организация бях сложена през решение дали да стартира да усилвам още веднъж потенциала или да потърся партньорство, посредством което клиентите да получат повече услуги ", споделя пред " Капитал " създателят на организацията Десислава Пантелеева.
Реклама
Така през март тази година тя се среща с Катя Димитрова, създател и ръководещ сътрудник на Interpartners Group. Предложението на Пантелеева включва продажба на целия дял на сдружението " К Е Груп ", като организацията остава настрана звено в групата със своето портфолио от клиенти и екип от двама души. " Познавахме се в работен проект и като работна философия. И двете организации имаме дълготрайни партньорства с клиентите ни, а посредством тази договорка можем да им предложим и уголемен потенциал от услуги локално и в района, посредством мрежата ни SEEnthesis ", споделя Димитрова. Това е първо придобиване за групата, като по думите й задачата на бизнеса е да продължава да пораства с портфолио от клиенти, а не посредством покупка на марки.

Само за няколко месеца договорката към този момент е реалност и от август едноличен притежател на сдружението към този момент е Катя Димитрова. Десислава Пантелеева пък ще остане в организацията до цялостното й внедряване в групата. Новите сътрудници не афишират съответната цена на договорката, само че изясняват, че е основана на финансовите индикатори на KEG за последните девет години, умножени по коефициент за благосклонност и известност. " Втората част от цената на договорката зависи от представянето на клиентите до края на годината. След годишното привършване ще забележим резултата и по този начин ще бъде избрана сумата ", прибавя Димитрова. За 2021 година " К Е Груп " регистрира доходи в размер на 305 хиляди лева, което съставлява спад от 27% по отношение на предходната година. Печалбата е 45 хиляди лева По думите на Пантелеева за първите шест месеца на 2022 година оборотът на организацията се усилва по отношение на същия интервал на предходната година.
Перспектива на развиване
KEG влиза в групата като независим бранд, който предлага корпоративно PR обслужване. " В момента фокусът на бюджетите и връзките на клиентите минава през работодателската марка. В плановете на KEG има и доста творчество, дизайн и концепции за видео наличие ", изяснява Димитрова.

Портфолиото от клиенти на KEG включва фирмите в групата на " Кока-Кола " в България, Lidl, Allianz, Zagorka, PaySafe, Mansion Bulgaria, GfK, DHL Logistics, VM Finance Group и други. " Клиентите реагираха положително на смяната. Мотивацията ми да направя тази стъпка беше, тъй като виждам, че имат потребност от повече услуги и по-голям екип ", споделя Десислава Пантелеева.
Реклама
Начело на KEG като част от групата застава дългогодишният кадър на Interimage Стела Ерера. Тя ще ръководи екип от трима души, като задачата й е той да се усилва във времето. " Една от задачите ми е клиентите ни на планова база да ги спечелим на абонаментен принцип и връзките ни да станат дълготрайни ", споделя пред " Капитал " тя. В взаимозависимост от представянето на бизнеса пък след една година Ерера има опция да има и дял от KEG. По думите на Катя Димитрова резултатите от договорката към този момент се виждат и организацията е поканена на четири състезанието за обслужване на нови клиенти.
Свързани публикации Седмични вести за маркетинг и реклама (4 октомври) 4 октомври 2022, 08:49 Регулаторът в Съединени американски щати наказа Ким Кардашиян поради скрита реклама на крипто токен 4 октомври 2022, 06:19 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР