КБС Онлайн България уведоми клиентите си, че във връзка с

...
КБС Онлайн България уведоми клиентите си, че във връзка с
Коментари Харесай

ВАЖНО! Голяма наша банка предупреди клиентите си: Побързайте! Имате 24 часа!

КБС Онлайн България уведоми клиентите си, че по отношение на последните стандарти за осведомителна сигурност и отбрана на данните ще изисква от тях да прибавят в допълнение авторизационно средство в своите сметки. В противоположен случай в идващите 24 часа всички клиенти на банката ще останат „ без достъп до онлайн услугите за неустановен интервал от време “.
Въпросното предизвестие бе изпратено на електронните пощи на клиентите на банката и гласи следното:
„ Въз основа на последните стандарти за осведомителна сигурност и отбрана на данните, пожелаваме всички наши клиенти да прибавят в допълнение авторизационно средство в своите сметки в границите на идващите 24 часа от приемането на това уведомление.
Тази мярка е взета за да подсигурим вашата осведомителна и финансова сигурност, както и да предотвратим възможен предстоящ неоторизиран достъп до Вашата сметка.
Ако не добавите спомагателното средство за авторизация в открития период, достъпът Ви до нашите онлайн услуги, ще бъде прекратен за неустановен интервал от време.
Ако се нуждаете от помощ или имате въпроси по отношение на този развой, не се колебайте да се свържете с нашият отдел за потребителска поддръжка.
Благодарим Ви за разбирането и съдействието Ви в този значим развой за отбрана на вашата сметка и персонална информация. Нашата цел е да осигурим най-високите стандарти на сигурност за всички наши клиенти “.
От банката се извиняват и по отношение на това, че заради възобновяване на системите на банката, цифровите услуги, които тя дава на клиентите си са краткотрайно недостъпни.
Ето и цялото известие на финансовата институция, което бе оповестено на уеб страницата на ОББ:
„ Бихме желали да Ви осведомяваме, че за възстановяване на качеството на нашите услуги на 22 септември (петък) в интервала от 06:00 до 22:00 ч. следва техническо прекъсване на ОББ Онлайн, а в интервала от 06:00 до 08:00 ч. достъпът до ОББ Мобайл също ще бъде краткотрайно стеснен.
Ако сега употребявате КBC Mobile Bulgaria и/или KBC Online Bulgaria, то те ще бъдат налични за Вас.
В допълнение, на 22 септември 2023 година клоновете ни в търговски центрове също няма да работят с клиенти и ще бъдат още веднъж отворени на 23 септември 2023 година
Описаните механически прекъсвания няма да се отразят на преводите на ПОС устройства, както за клиенти, по този начин и за търговци. Това значи, че всички интервенции с карти – изтегляне и внасяне на банкомат, заплащания в магазинната мрежа и онлайн покупки, потребление на цифрови портфейли – ще бъдат напълно налични за вас “.
Репортер на БЛИЦ направи опит да се свърже с банката, само че той се оказа безрезултатен. От телефоните на финансовата институция се чуваше авансово записано съобщение, която гласи, че „ Поради възобновяване на системите цифровите услуги на банката са краткотрайно недостъпни “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР