Казват, че получаваме много като наследство от родителите си -

...
Казват, че получаваме много като наследство от родителите си -
Коментари Харесай

Ето какво всяка жена трябва да попита майки си преди да забременее

Казват, че получаваме доста като завещание от родителите си - от външни белези до болести. Затова е значимо всяка жена да е задала тези въпроси на своята майка преди да реши самата тя да даде живот.

Разбира се, прекомерно допустимо е децата ви да не " отключат " дадени наследствени болести, макар генетичната си причинност, споделят от Parents. Но е добре да бъдете готови.

Ние получаваме целия генетичен материал от родителите си в хромозомите по време на зачеването (50% от майката, 50% от бащата). Това значи, че дружно с него ни се предават външни белези, особености на работата на вътрешните органи и предразположения към разнообразни болести.



Например, една жена може да получи като завещание някаква специфичност по време на бременността и раждането от майка си, дружно с особеностите на хормоналната система, защото зачеването и раждането са тясно свързани с хормоните. И от време на време наклонността за бързо и безпроблемно или по-бавно и мъчително раждане може да бъде също наследена...

Дали ще се появи наследствеността или не зависи от доста фактори: въздействието на околната среда, изискванията, при които е протекла бременността, болести, които усложняват процеса, като хипертония или диабет, написа obekti.

Затова е значимо да знаем какво ни се предава като завещание.

Така лекарите ще знаят защо да бъдат по-внимателни, какво да следят. И ще могат да реагират в точния момент, в случай че се наложи.

И по този начин какви въпроси би трябвало да зададете на майка си?

Ако очаквате бебе, пробвайте се да разберете от майка си, баба си и свекърва си:

- има ли наследствени и вродени болести в семейството;

- по какъв начин е протекла бременността и раждането при тях - в детайли (преждевременно раждане, токсикоза първоначално или в последните месеци на чакане), спонтанни аборти.

Ако се окаже, че е имало проблеми, свържете се с генетик и наложително си направете специфичен обзор.



Генетичната информация дава опция да се пресметна рискът от раждане на повредено дете, да се направи умозаключение за това по какъв начин ще протекат бременността и раждането и въз основа на това да се предложи нужното проучване.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР