Казва се, че ние сме това, с което се храним.

...
Казва се, че ние сме това, с което се храним.
Коментари Харесай

Кои са храните, които подсилват дейността на мозъка?

Казва се, че ние сме това, с което се храним. И аз съм съгласна с тази трактовка. Ето за какво през днешния ден ще ви представим 7 храни, които биха помогнали по един доста натурален път за по-бързата и ефикасна активност на вашия мозък, изключително в интервали на усилена умствена работа, учене, полагане на изпити и други

Нар

Проучване от 2013 година демонстрира обилни подобрявания в паметта на участниците за интервал от 4 седмици. Смята се, че огромното количество на антиоксиданти в нара спомага за по-бързото напредване на кръвта в региона на мозъка, отговаряща за паметта и това надлежно води до по-добри резултати в запаметяването.

Касис

Касисът съдържа голямо количество витамин С, който оказва помощ за мозъчната еластичност. Принципно, в човешкото тяло, най-голяма е концентрацията на витамин С в мозъка.

Скумрия

В мазните риби има DHA (омега 3 – мастна киселина), с неналичието на която се свързват проблемите с паметта и болестта от заболяването на Алцхаймер. Скумрията съдържа и йод, който пък усъвършенства яснотата на мисленето.

Овес

Основното гориво за мозъка е глюкозата, а огромните, цели зърна овес съдържат комплекс въглехидрати, които тялото постепенно разгражда до глюкоза, тъй че поддържа мозъка ни жизнен с часове. Колкото по-стабилна е глюкозата в тялото ни, толкоз по-успешно можем да се концентрираме.

Бадеми

Бадемите са заредени с витамин Е – антиоксидант още веднъж –и се свързват с превъзмогването на умствена отмалялост, възстановяване на мозъчната пъргавост и паметта.Авокадо

Авокадото съдържа витамин К и витамин Е, като и двата ускоряват мозъчната активност. То е богато още на мастни киселини, които оказват помощ за построяването на миелиновата обвивка – масната обвивка на нервните кафези, която обезпечава бърза трансмисия на информацията през мозъка и нервната система.

Зелен чай

Съвременно изследване демонстрира, че консумиращите постоянно зелен чай имат доста по-добра взаимосвързаност на избрани мозъчни дялове, които дават отговор за работната ни памет.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР