Казусите с украинските бежанци, настанени в България, разделиха хората. Хиляди

...
Казусите с украинските бежанци, настанени в България, разделиха хората. Хиляди
Коментари Харесай

Ученици с голям жест към Ради, който идва от Буча

Казусите с украинските бежанци, настанени в България, разделиха хората. Хиляди ги поддържаха в потребност, някои съжалиха, други решиха, че страна направи задоволително и нямат потребност от спомагателна помощ.

Една история от плевенско учебно заведение разкрива детското отношение по казуса.

" Заснемайки сесията за албумчета на 4Б клас от НУ " Патриарх Евтимий " аз попаднах на страхотна история, която заслужава да бъде казана обществено. В класа на госпожа Милена Иванова 4Б e било признато детенце с името Коваленко Радион от Буча Украйна на 9 години като в тяхната просветителна система учи в 4 клас.

По думите на госпожа Иванова той е доста сърдечен, доста ухилен /нещо което и аз видях и усетих/ и доста добър. Децата от 4б са го приели с огромна наслада и са оказали невероятна поддръжка. Дете от класа - Георги Трифонов, което е събрало парички за рождения си ден с цялата сума е закупило артикули от първа нужда за фамилията на Ради. Адмирации за него и родителите му! Много деца и техните фамилии закупуват чисто нови облекла въпреки майката да не желае да ги одобри, до момента в който бащата в това време е доброволец на фронта в Буча. Ради доста е тъгувал за своето куче, само че вуйна му е съумяла да го избави от бомбата, която е разрушила целия им дом им.

Майката се споделя Кристина, с висше, само че се е хванала и работи като маникюристка в салон до МУ- Плевен. Всички деца са му станали другари и всеки ден децата като вършат сандвичи всъщи се редуват да вършат сандвич и за Ради. Всички 4ти класове са събрали пари с цел да може Ради да отиде на Зелено Училище с тях. До скоро когато са минавали самолети около 6 май се е страхувал от самолетите и криел, само че в този момент към този момент е спокоен. Седи на индивидуален чин, само че друго дете си е събрало чина с него с цел да не се усещам самичък! Аз останах без думи когато разбрах за всичко това! Ради получава подарък от мен фотосите и албумчето за спомен! ", написа фотографът Verus Veritas в обществената мрежа.

Той завърша описа си, изразявайки вяра, че с такива деца бъдещето на България ще е положителни ръце.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР