Казанлък. За девета поредна година Дневният център за деца с

...
Казанлък. За девета поредна година Дневният център за деца с
Коментари Харесай

Казанлък: За девета поредна година Дневният център за деца с увреждания към Дома за медико – социални грижи в Бузовград ще реализира проекта „Синьо лято”

Казанлък. За девета поредна година Дневният център за деца с увреждания към Дома за медико-социални грижи в Бузовград ще осъществя плана „ Синьо лято ”, сподели за Радио „ Фокус ” Анна Стефанова, психолог на центъра. Тя разясни, че като доброволци, които работят с децата са привлечени възпитаници от учебните заведения в Казанлък. В рамките на плана се провеждат взаимни начинания, които касаят основаването на двойката дете – доброволец, като децата са консуматори на услугите на Дневния център. Според Анна Стефанова досега това е най – пълноценната двойка, която се основава, тъй като в тази ситуация деца оказват помощ на деца. В едните се възпитава възприятието на отговорност, на съпричастност, възприятие за приемане на тези, които са разнообразни по някаква причина. „ Това е едно личностно израстване, което не може да се получи на друго място. А за дребните деца, които срещат компликации от един или различен указател, наличието на по-голямо дете значи сигурност и поддръжка, другарство, което остава за цялостен живот ”, акцентира психологът на Дневния център.
Стефанова разясни, че уникалността на този план е, че може да се промени освен средата, в която живеят децата. Тя изрази вяра, че, доброволците, след време ще трансформират цялата система - малко или доста: „ Възлагаме на тях тази вяра. ”
Доброволците, които работят в Дневния център в Бузовград са там от години, като те притеглят за идеята свои другари, някои за малко, други за повече и този, който има дух на доброволец, може да продължи да бъде подобен през целия си живот. В Бузовград към този момент има и такива случаи. „ Започват при нас от 8-годишни, в този момент са към този момент студенти, а някои и наши сътрудници. Те споделят, че най-хубавата професионална ориентировка са получили с помощта на тези планове, които са им дали опция да се включат в работа с деца с дефицити в развиването ”, разясни Стефанова.
Проектът се осъществя благодарение на дарителски средства.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР